Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Piqué nosztalgiázik: „Kié ez a k…a telefon?!”

Ugyan az FC Barcelona neveltjének számít, azonban karrierje során már megfordult a Manchester United együttesében is Gerard Piqué. A katalán védő néhányszor lépett csak pályára az első csapatban, ám mégis nagyon sok mindent tanult a „Vörös Ördögöknél”.

piquékeane001

Gerard Piqué nem könnyű jellemű ember és játékos, ám vitathatatlan, hogy sokat hozzátett az elmúlt években az FC Barcelona sikereihez. Pályán mutatott szigorúsága elképesztő elszántsággal párosul, amit gyakran megfűszerez túlfűtött hazafias érzelmeivel. Mindez pedig a legkeményebb spanyolországi védővé emelte őt az elmúlt évtizedben.

És honnan ez a kíméletlen, mindenhájjal megkent Piqué-stílus? Nos, ehhez kevés lett volt a La Masía rendszere, amely már sztárok garmadáját nevelte ki. A világ-, és Európa-bajnok védő ugyanis pályafutása fogékony korszakában három szezont eltöltött a Manchester Unitednél is(plusz egyet közben a Zaragozában), ahol olyan hatalmasságokkal játszott együtt, mint Rio Ferdinand, Gary Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs vagy éppen Roy Keane. Utóbbi volt akkoriban a „Vörös Ördögök” csapatkapitánya, és bizony híres volt hirtelen haragjáról, nehéz természetéről. Az ír középpályással kapcsolatban mesélt el egy mulatságos sztorit Piqué, a Players Tribune riporterének:

„Amikor végre megkaptam az esélyt, hogy az első meccsemen pályára léphessek az Old Traffordon, ott ültünk az öltözőben, felvettem a szerelésemet, és nagyon izgultam. Képzeld el, 18 éves voltam, és ott ültem egy szál zokniban Van Nistelrooy-jal, Ryan Giggs-szel és Rio Ferdinanddal. Csak nézni akartam őket. És azt gondoltam, hogy tennem kell a dolgomat, és észrevétlennek maradni. Roy Keane szó szerint mellettem ült, és az öltözőben síri csend volt, vártuk az edzőt, hogy beszéljen. Hirtelen egy kis rezgést hallottunk. Roy elkezdett körülnézni, és hamar rájöttem, hogy ez az én telefonom, ami az összegyűrt nadrágom zsebében van, a fejem feletti szennyestartón. Az egész olyan volt, mint amikor Jack Nicholson a Ragyogásban lebontja az ajtót. Felkiáltott, hogy [Kinek szól a telefonja?]. Aztán még egyszer, és még egyszer megkérdezte: [Kié ez a k…a telefon?]. Akkor szóltam, mert féltem, de bocsánatot kértem. Felemelte a karját, és csak nevetett. Majdnem összecsináltam magam”.

– mesélte el sztoriját 14 év távlatából Piqué, aki manapság olyan szerepet tölt be a Barca öltözőjében, mint akkori ijesztgetője.

Balogh József