Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sergio Ramos: “Csúcstartó szeretnék lenni!”

Péntek este Spanyolország Németország ellen játszik felkészülési mérkőzést. A spanyoloknak lesz egy jubiláló játékosuk Sergio Ramos személyében…

(Kép: marca.com )

A Real Madrid csapatkapitánya 150. válogatott fellépésére készül a németek ellen. A klasszis hátvéd a találkozó előtti sajtótájékoztatón is képviselte a válogatottat, ahol azzal kezdte, hogy számára bizony valóban egy különleges este lesz a düsseldorfi.

“Az az igazság, hogy ez egy speciális alkalom a számomra. Nincs annál szebb, mint az országodat képviselni! Amíg ugyan ezt a győzni akarást érzem magamban, és a válogatott hív, jönni fogok! Szeretném, ha én lehetnék az a játékos, aki a legtöbbször viselte ezt a mezt. Ugyanakkor ezt elérni nem lesz könnyű.” – Így a balancól vezéregyénisége, aki előtt csupán a spanyolok csúcstartója, Iker Casillas áll a maga 167 alkalmával a képzeletbeli dobogó legfelső fokán.

A 2005 óta válogatott Ramos a világbajnoki címvédő németek elleni meccset kissé érdekes szemszögből közelítette meg.”Hinnünk kell önmagunkban, és hinnünk kell egymásban is! Az a csapat vagyunk, aki már felért a csúcsra, és újra fel szeretne! Németország kemény ellenfél, a 2008-as Európa-bajnokság fináléjában is az volt. Akkor Torres góljával nyertünk, de mindenki láthatta már akkor, hogy mennyire nehéz volt ellenük futballozni.” 

Sergio Ramos nem lenne Sergio Ramos, ha valahogy nem fűzte volna bele mondandójába az FC Barcelonát is.. “Most több Real-játékos van a keretben! Ellentétek viszont nincsenek. Egyre kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Utóbbi az egész spanyol futball érdeke is.” – Tette még hozzá a világ- és Európa-bajnok hátvéd.