Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hatalmasat kaszált unokája válogatottbeli bemutatkozásával a nagyapa

A tegnap este játszott, 1-1-re végződő angol-olasz felkészülési mérkőzésnek akad egy felettébb szórakoztató mellékzöngéje: a Bournemouth játékosa, Lewis Cook válogatottbeli bemutatkozásával ugyanis 17 ezer fontot, azaz több mint hatmillió forintot keresett nagypapájának!

lewiscook

(Fotó: SPORF / Twitter)

Angliában tényleg mindenre lehet fogadni: a középpályás nagyapja, Trevor Burlingham még 2014-ben tett fel 500 fontot (több mint 177 ezer forint) a William Hillnél arra, hogy akkor 17 éves unokája még 26 esztendős kora előtt bemutatkozik az angol felnött válogatottban.

Cook tavaly az angol U20-as válogatott egyik alapembere volt, így nem volt meglepetés, hogy tavaly novemberben behívót kapott a “nagyok” közé is. Akkor az áttörés még nem történt meg, ami késik nem múlik azonban: az olaszok elleni derbi 71. percében Gareth Southgate végül pályára küldte a fiatal játékost, ezáltal jócskán kifizetődött a nagypapa megelőlegezett bizalma.

Nem egyedülálló eset egyébként a szigetországban Cooké, sőt, nem is a leghihetetlenebb: a jelenleg a Liverpool kölcsönjátékosaként a Hull City-ben futballozó Harry Wilson 2013-as bemutatkozása Wales legjobbjai között 125 ezer fontot (több mint 44 millió forint!) ért nagyapjának. Peter Edwards ugyanis már a kis Harry 18 hónapos korában megjósolta unokája sikerét, aki anno a walesi válogatott történetének legfiatalabb debütánsa lett 17 évesen.