Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ronaldo hiányában Bale és Benzema szállította a győzelmet a Realnak – videóval

A spanyol bajnokság 30. fordulójának szombati játéknapján a Real Madrid a Las Palmas otthonába látogatott. A kieső jelölt csapat nem nehezítette meg a tartalékosan felállt királyiak dolgát sem, könnyedén szerezték meg a három pontot. A korábbi mérkőzéseken a Girona hiába vezetett, a Levante végül egy pontot tudott szerezni, ahogy a Celta Vigo is a Bilbao ellen, amikor a hosszabbításban gólt szereztek. 

w_900x700_31185303_d3_1254

Forrás: laliga.es

Érdekes kezdővel állt fel a Real Madrid a kiesőjelölt Las Palmas ellen, több alapemberük is hiányzott, köztük Cristiano Ronaldo. A királyiak már a 3. percben betaláltak a kapuba Gareth Bale révén, de a játékvezető végül les miatt érvénytelenítette a találatot. A 9. percben a vendégek jöhettek szabadrúgással nagyon jó helyről, de Bale a sorfalba lőtte a labdát. A 11. percben azonban Navasnak kellett hatalmasat vetődni Halilovic távoli lövésénél. A 14. percben már a Real támadott, és Karim Benzema kapott egy szép beadást, amit el is tudott lőni, de a kapus védeni tudta. A 24. percben nagyon közel jártak a királyiak a gólhoz Marco Asensio távoli, erős lövésénél, de Chichiozola hatalmasat védett. A 26. percben azonban már nem tudta megvédeni csapatát a góltól, és a királyiak megszerezték a vezetést. Modric adott kiváló indítást a saját térfeléről Bale-nek, aki egyedül futott a kapu felé, majd a kapus mellett kilőtte a jobb felső sarkot. Zidane-nak egy kényszerű cserét is végre kellett hajtania, mivel Nacho megsérült. A 38. percben Jonathan Calleri rúgta meg Lucas Vazquez lábát a tizenhatoson belül, amire a játékvezető büntetőt ítélt a vendégeknek. Cristiano Ronaldo híján Karim Benzema állt a labda mögé, és habár eléggé kicentizte, értékesíteni tudta a lehetőséget, és meglőtte csapata második gólját. Az első játékrészben már nem változott az eredmény.

A második félidő egy Halilovic lövéssel kezdődött, de Navas könnyedén védte a próbálkozást. Az 50. percben azonban Navarro hibázott, és Bale lábába rúgott bele a tizenhatoson belül, a Real pedig a második büntetőjét kapta a mérkőzésen. A tizenegyest kiharcoló walesi állt most a labda mögé, és magabiztosan a kapu közepébe lőtte a játékszert. A 60. percbena walesi futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a lövést. A 61. percben Karim Benzema vette át a kapu előtt a játékrészt, de a laposan a kapu közepébe tartó lövést Chichizola hatalmas bravúrral hárította. Egy perccel később már a Las Palmas próbálkozott, és akár szépíthettek is volna, de Exposito hatalmasa helyzetet hagyott ki, amikor az ajándékba kapott labdát csak a kapu felé tudta lőni. A 76. percben Jonathan Calleri érkezett jól egy beadásra, de az ötösről leadott fejese kipattant a keresztlécről. A 79. percben Bale próbálkozott egy távoli lövéssel, és a labda csak centikkel szállt el a felsőléc felett. A 90. percben a Las Palmas jöhetett még jó helyről szabadrúgással, de Alejandro Galvez magasan a kapu felé lőtte a labdát. A játékvezető egy perc hosszabbítás után lefújta a játékot.

Las Palmas – Real Madrid: 0-3 (0-2)
Helyszín: Gran Canaria stadion (Las Palmas) Vezette: González Fuertes
Gólszerzők: – ill. Bale (26. 51. – büntetőből), Benzema (39. – büntetőből)
Sárga lap:  Momo (36.), Galvez (45.), Navarro (51.) ill. –
Kiállítás:  – ill. –

Las Palmas: Chichiozola, Aguirregaray, Navarro, Michel (Samperio, 46.), Galvez, Castellano, Momo (Ezekiel, 84.), Aquilani, Halilovic, Vincente Gomez (Exposito, 46.), Calleri. Vezetőedző: Paco Jemez

Real Madrid: Navas, Vallejo, Varane, Nacho (Hakimi, 29.), Theo Hernandez, Casemiro (Llorente, 62.), Modric (Kovacic 61.), Asensio, Lucas Vazquez, Bale, Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

https://www.youtube.com/watch?v=OA2kT0Tvn88

Athletic Bilbao – Celta Vigo:

Jobban játszott a Bilbao a Celtánál, és végig közelebb is voltak a gólhoz. A 9. percben nagy esélyt hagyott ki Raul Garcia, amikor egy ígéretes helyzetből csak a bal kapufa mellé lőtt. Továbbra is ők játszottak fölényben, amikor a 35. percben Inaki Williams fejelte el a labdát a kapu bal oldala mellett egy beadást követően, ahogy ezt tette Raul Garcia is két perccel ezután. Az első játékrészben végül nem született gól.

A második félidőben is maradt a baszk fölény, és az 55. percben ha szerencsésen is, de sikerült megszerezniük a vezetést. Egy  szögletet követően Raul Garcia előzte meg a védelmet és elfejelte a labdát, de a próbálkozás kipattant a jobb kapufáról épp Unai Nunez elé, aki közvetlen közelről lőtt a kapuba. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés, amikor a 78. percben a Celta Vigo is helyzetbe került, de Maxi Gomez  fejese a bal kapufa mellett szállt el. Már úgy tűnt, hogy a Bilbao ezt a mérkőzést meg tudja nyerni, de a 91. percben kiegyenlített a Celta. Mendez kapott hajszálpontos labdát a kapu előtt és a kapu jobb alsó sarkába lőtt. A hosszabbításban akár még a győzelmet is megszerezhették volna a vendégek. Először Hugo Mallo találta el a kapufát, majd Pablo Hernandez gólját érvénytelenítették les miatt, így csak az egy pontot tudták haza vinni.

Athletic Bilbao – Celta Vigo: 1-1 (0-0)
Gólszerzők
: Nunez (55.) ill. Mendez (90+1.)
Sárga lap: Inaki Williams (31.), Inigo Martinez (35.), Nunez (90+2.) ill. Maxi Gomez (15.)
Kiállítás:  – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=x3l5DghzFJM

Girona – Levante:

Kiegyenlített mérkőzést játszott egymással a Girona és a Levante. Az első nagy helyzet a katalánok nevéhez köthető, amikor a 11. percben Aday kapott hosszú passzt, majd azonnal lőtt, de Oier jól reagált és védeni tudott.  A 19. percben a Levante következett, Emmanuel Boateng érkezett oda egy laza passzra a kapu előtt és óriási lövést eresztett meg a jobb alsó sarok irányába, de Bono briliáns védést mutatott be. A 24. percben egy szöglet után Espinosa ugrott magasra egy remek beadás után, de nem tudta megszerezni a Gironának a vezetést, mert a labda a kapu bal oldala mellé szállt. A 30. percben ismét Aday próbálkozott, most egy szabadrúgással, ami kiváló lövés volt, de a bal kapufa útját állta a lövésnek. A 43. percben még a Levante is jöhetett egy helyzettel, de Marti Roger erőteljes lövése a jobb kapufáról pattant ki.

Nagyon jól kezdte a második félidőt a Girona, hiszen az 54. percben megszerezték a vezetést. Portu passzolta egy szép támadásban Granell elé a labdát, aki távolról csodás gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. Továbbra is fölényben voltak a katalánok, az 57. percben Christian Stuani érkezett jól egy beadásra,  de lövése pontatlanra sikerült, és a labda elkerülte a kapu jobb oldalát. A 68. percben viszont összejött az egyenlítés a vendégeknek. Lerma tökéletes indítása után Morales szaladt egyedül szembe a kapuval, majd Bonót kicselezve a hálóba lőtte a labdát. A meccs hátralévő részében már egyik csapat sem tudott komolyabb helyzetet kialakítani, és végül ezzel a döntetlennel zárult a találkozó.

Girona – Levante: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Granell (54.) ill. Morales (68.)
Sárga lap:  Maffeo (90+1.) ill. Roger (28.), Cabaco (29.), Lerma (78.)
Kiállítás:  – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=QD7rSLaB4O4