Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Parádés meccsen győzött az Arsenal – Videóval

A labdarúgó Európa liga negyeddöntőiben csak és kizárólag remek összecsapásokat rendeztek ma, de ezek közül is kiemelkedett az Arsenal és a CSZKA Moszkva összecsapása. A két együttes összecsapásáról nem túlzás azt állítani, hogy az idei El szezon egyik legjobb találkozója volt. S, hogy miért is? Azt a következőekben leírjuk önöknek.

A találkozóról elöljáróban annyit, hogy az Arsenal a lehető legerősebb kezdőjével állt fel. A londoniak ugyanis nagyon komolyan veszik a második számú európai kupasorozatot, hiszen a végső győzelemért Bajnokok Ligája indulás jár, amit a Premier League-ből már nem valószínű, hogy elérnek. Orosz részről szintén egy erős, de néhány játékosát nélkülöző kezdő tizenegy lépett pályára, amely rendkívül idős volt, hiszen az átlagéletkor 30 év körül mozgott.

FBL-EUR-C3-ARSENAL-CSKA MOSCOW

A mérkőzés egyik legjobbja, Aaron Ramsey. 

Ahogyan a bevezetőben már említettük, az idei El egyik legjobb találkozóját produkálta a két csapat. Az Arsenal rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést és már a 7. percben kijátszották maximálisan az orosz védelmet. Igaz Kralovec játékvezető les címszó okán nem adta meg a találatot, azonban ez cseppet sem zavarta a hazaiakat. Hiszen két perccel később újra sakk-matt helyzet állt elő és megint csak Ramsey volt eredményes, ezúttal viszont érvényes gólt szerzett a walesi játékos. Sokáig viszont nem örülhettek az Ágyúsok, ugyanis a 15. percben igen jó szögből szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A labda mögé Golovin állt, aki kegyetlenül bevarrta azt Petr Cech kapujába. Ezzel meglepetésre 1-1. A bekapott gól kissé megfogta Wenger fiait, a moszkvaiak veszélyesebben játszottak, azonban a szorításból a 23. percben sikerült kiszabadulniuk a hazaiaknak. Shchennikov buktatta a büntetőterületen belül Özil-t, amiért tizenegyes járt. A megítélt büntetőt Lacazette értékesített magabiztosan. Ez a találat pedig óriási fordulatot hozott, hiszen innentől kezdve az Arsenal bámulatosan játszott. A 28. percben egy ellenállhatatlan hazai összjáték után Ramsey emelte át sarokkal Akinfeev kapus felett a labdát. Ezzel már 3-1 volt az Ágyúsoknak. Azonban nem volt megállás. A 35. percben újra kapitulált az orosz védelem, s megint Lacazette volt eredményes, Özil kiváló passza után. Megjegyzendő, hogy a német válogatott középpályás remek passzokat osztogatott az első félidőben. A 4. találat után már újabb gól nem született, így a felek egy igencsak szórakoztató 45 perc után vonulhattak pihenőre.

lacazette

És a másik nagyszerű teljesítmény nyújtója, Lacazette. 

A második félidőre kivonulva az Arsenal ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta. Mkhitaryan és Ramsey is helyzetbe került, de az 5. találat nem született meg. A 61. percben viszont Wenger-ben némi rossz érzés is felüthette a fejét, hiszen Mkhitaryan sántikálva hagyta el a pályát, helyére Iwobi állt be. Aki a 67. minutumban eredményes is lehetett volna, de majdhogynem a gólvonalról próbálta megjátszani Lacazette-t, aki végül nem szerezte meg a harmadik találatát. Amelyre nem is volt esélye később sem már, hiszen Wenger a 74. percben lecserélte a francia csatárt. A 77. percben Ramsey is megszerezhette volna saját maga harmadik gólját, viszont a kapufa kisegítette Akinfeev kapust. A hajrára ráfordulva viszont már egyik csapat sem erőltette igazán. Az oroszok nagyon elfáradtak, az angolok pedig könnyedén játszadoztak, újabb gólt viszont már nem sikerült szerezniük.

Összegezve az Arsenal ma lehengerlően játszott és teljes mértékig elégedetten hagyhatták el a pályát Wenger tanítványai. A három gólos előny birtokában pedig már a legjobb négyben érezhetik magukat a londoniak, amire teljesen rá is szolgáltak. Az CSZKA-nak sincs oka csalódottságra, hiszen felvállalták a a játékot, főleg az első félidőben, amelynek köszönhetően egy négyesbe belefutottak. A továbbjutásra már vajnyi kevés esélyük maradt ugyan, de ettől függetlenül a szurkolóik büszkék lehetnek a csapatra.

Arsenal – CSZKA Moszkva 4-1 (4-1)
Helyszín: Emirates Stadion (London, Anglia); Vezette: P. Kralovec
Gólszerzők: Ramsey (9., 28.), Lacazette (23.-büntető, 35.) ill. Golovin (15.)
Sárga: Xhaka (57.), Bellerin (78.) ill. Dzagoev (31.), Musa (51.), Shchennikov (58.), Akinfeev (74.)
Kiállítás: – ill. –

Arsenal: Cech – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal – Xhaka, Wilshere (Elneny 75.) – Ramsey, Ozil, Mkhitaryan (Iwobi 61.) – Lacazette (Welbeck 74.) Vezetőedző: A. Wenger

CSZKA Moszkva: Akinfeev – Shchennikov, A Berezutski, V Berezutski – Ignashevich, Kuchaev, Natcho (Milanov 74.), Dzagoev (Vitinho 64.), Golovin – Musa (Khosonov 83.), Wernbloom Vezetőedző: V. Goncharenko