Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coutinho egyre jobb, biztos hogy sikeres lesz Barcelonában

Talán még nem képes a liverpooli formáját hozni, de hétről-hétre egyre jobbnak tűnik Philippe Coutinho teljesítménye. A Barcelona téli igazolása szépen lépeget előre, ennek pedig hosszú távon meg is lesz majd a jutalma – legalábbis a Sky Sports szakértője szerint.

Kép: Youtube

Kép: Youtube

Egyre inkább beilleszkedik a Barcába Coutinho – erről beszélt a Sky Sportsnak Guillem Balague. A spanyol focival foglalkozó újságíró azonban kérdéseket is felvet vele kapcsolatban: például ő egyáltalán nem osztja az általános vélekedést, miszerint Iniesta helyére szerződtették volna a brazilt.

“Mondtam amikor megérkezett, hogy ő nem egy középpályás, hanem egy támadó. Mindenki Iniesta utódjaként emlegeti, de ő nem az! Talán azzá válik majd, de az beletelik majd egy kis időbe. Barcelonában is tudják hogy ő nem középpályás, de minőségben sokat képes hozzátenni a csapathoz.” – mondta Guillem Balague.

“Eközben persze meg kell találni a legjobb helyet neki, a legjobb pozícióját a pályán. Sokszor a jobboldalon kezdett, máskor a baloldalon, de volt, hogy középen játszott. A probléma az, hogy ő Liverpoolból jön, ahol sokkal direktebb stílusban támadnak. A Barcánál az egész a pozíció tartásáról szól, várni kell a labdára, aztán ha megvan, gyorsan vinni azt. Szigorú utasítások vannak arra vonatkozóan is, hogy mit kell csinálni labda nélkül. Úgy gondolom, Coutinhónak olykor még mindig nem világos pontosan, hogy mi is történik valójában a pályán. Még sokat kell tanulnia”

“Sok ezek közül nem lesz természetes neki, például a passzolás és a mozgások, megcsinálni a jó futásokat. Rakitic, Iniesta, Busquets, Messi és Suarez is PhD-t szerzett már ebből Barcelonában. Coutinhónak is bele kell tanulnia.”

Viszont ha vannak is lemaradásai a brazilnak, a környezete segíthet. Van kiktől tanulni a katalán edzéseken, csapattársai pedig nem csak a pályán, hanem sokszor azon kívül is segítik őt.

“Odafigyelnek rá és azt hiszem egy jobb Coutinhót láthatunk majd a következő szezonban. Luis Suarez és Lionel Messi is a szárnyaik alá vették. Ott él a közvetlen közelükben, remek közösség életet élnek együtt, ez pedig sokat segít.”

“De mindent egybevéve helyettesíteni kell Iniestát, csak nem Coutinhóval. Most főleg támadóként kéne tekinteni rá és közben tanulhatja a középpálya rejtelmeit. Eközben minden meccset kielemeznek az utolsó adatig, a katalán média pedig tovább reménykedik, hogy a minőség amit mutat, megmarad. Türelmesek vele. Ha nem fejlődik a következő szezonra, majd kap úgyis, de most folytatja az alkalmazkodást, amin még egy olyan jó képességű játékosnak is át kell esnie, mint ő. Senkiben sincs kétség afelől, hogy sikeres lesz Barcelonában.” – zárta Balague.