Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca – Leganés: Messi igen, Busuqets nem

Ma este a Camp Nou lelkes közönsége előtt fogadja a listavezető FC Barcelona a Leganés együttesét, a LaLiga 31. fordulójában. A mérkőzés abszolút esélyese a katalán sztárcsapat, azonban lesz bőven nemes hiányzója Ernesto Valverde együttesének.

Újabb fontos lépést tehet ma az FC Barcelona együttese, a klub történetének huszonötödik bajnoki címéért. Ehhez pedig illik méltó kerettel kiállni. Tudja ezt Ernesto Valverde is, aki egy olyan tizennyolc fős keretet próbált meg mára összeállítani, amely a hétközi Bajnokok Ligája negyeddöntő után képes elég fitten játszani.

Ahogy a címben belengettük, a korábbi híresztelésekkel ellentétben Lionel Messi ott van a névsorban. Az ötszörös aranylabdással ellentétben azonban a Barca világ-, és Európa-bajnok Sergio Busquets nem játszik a Leganés ellen. A 30. életévében járó középpályás már az előző két bajnoki fordulót is kihagyta sérülés miatt, ám a Roma elleni BL-meccsen ismér sor került játékára, ám alig több mint hatvan percet követően elhagyni kényszerült a pályát. Busquets a tegnapi utolsó edzést is csak a pályán kívülről figyelhette, így természetesen nem volt meglepő, hogy Valverde mester további pihenőre „ítélte” őt.

Nevesebb név még a sérült listán Lucas Digne. Továbbá a keretszűkítés áldozata lett Yerri Mina és Aleix Vidal.

Íme, a teljes meccskeret:

Balogh József