Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: manchesteri és liverpooli derbi a terítéken – előzetes

Ismét parádés hétvége elé néz Anglia legrangosabb bajnokság a Premier Leauge. Immáron a 32. fordulót rendezik és csak néhány címszó, hogy mi vár ránk a hétvégén. Nyitányként egy liverpooli derbi, majd egy manchesteri, talán bajnokavatással. 

city-united

Szombaton, ahogy azt már fentebb is említettük egy igazán pikáns találkozóval nyitjuk a hétvégét, ugyanis  a Liverpool a városi rivális Evertonhoz látogat. A két csapat idei formáját tekintve túl sok kérdés nem lehet a győztes kilétét tekintve, ám egy mersey-parti rangadó az csak egy mersey-parti rangadó. A Liverpool önbizalomtól duzzadva érkezik, ugyanis a City elleni BL meccsen szerdán, 3-0-ra diadalmaskodtak. Ráadásul a bajnokságban is nagyon stabil a csapat. Jurgen Klopp egyedül a gólvágója Mo Salah miatt aggódhat, akiről egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen súlyos sérülést szedett össze hét közben. Az Everton totálisan kétarcú idén, így nehéz lenne jósolni, ám ahogy már említettük a fogadóirodáknál teljes a “Vörösök” fölénye.

A négy órás idősávban aztán folytatódik a “harc” a bent maradásért. A szinte már biztos kieső WBA a Swanseat fogadja és megpróbál egy utolsó rohamot. Ám nem ígérkezik egyszerű dolgnak, mivel a “Hattyúknak” is égetően kellenek a pontok, ha nem akarnak nagyobb bajba kerülni. A Stoke is pályán lesz, ők ugyan jobb helyzetben vannak mint a WBA, ám a kiesés szele már őket is érinti, pechjükre a bombaformában lévő Tottenhamet fogadják. Ráadásul Maurico Pochettino csapata egy győzelemmel tovább biztosíthatná a BL-t érő 4. helyüket, sőt az eredmények számukra kedvező alakulásával előzhetne is. Jó hír a londoniaknak, hogy Harry Kane újra makk egészséges, úgyhogy ő is folytathatja a csatát a gólkirály címért.

A szombati napot nem is lehetne szebben lezárni, mint egy manchesteri derbivel. Az Etihadba Pep Guardiola Cityjéhez, Jose Mourinh Unitedje látogat. Ha ennyi nem lenne elég, akkor erről csak annyit, hogyha a manchesteri kékek legyőzik a “Vörös Ördögöket”, akkor épp a nagy rivális ellen ünnepelhetik a bajnoki címet. Még Mourinhoéknak ez lenne az utolsó esélyük, hogy felzárkózzanak. A “Polgárok” nem a legjobb szájízzel érkeznek a mérkőzésbe, mivel hét közben, ahogy azt már fentebb említettük simán kikaptak a Liverpooltól a BL-ben, azonban a bajnokság “más kávéház”. Legutóbbi 5 bajnokijukból 2-t nyert a City, 1-et a United, a két döntetlen mellett. A fogadóirodáknál toronymagas esélyes a City, ám tudjuk, hogy ha valaki eltudja rontani Guardiola “olajozott gépezetét” az éppen az ellenfél edzője Jose Mourinho.

Vasárnap pályán az idei év “csalódása” az Arsenal. Arsene Wenger csapata még megpróbálja megmenteni a szezont, de a BL hely már a bajnokságban szinte elérhetetlen, ám az EL-ben még finoman szólva is “jelen vannak”. Ráadásul önbizalomtól duzzadva fogadhatják a Southamptont. Akik jelenlegi állapotukban kellemes ellenfél lehet az “Ágyúsoknak”, ugyanis 5 mérkőzés óta képtelenek nyerni. Ám egy kiesés ellen menekülő csapatot sohasem szabad leírni. Ennek ellenére a fogadóirodáknál nem kérdés, hogy Özilék a fő esélyesek.

A fordulót majd a bajnoki címvédő Chelsea zárja. Ha fentebb említettük az Arsenal kapcsán a csalódás szót, azt a londoni kékek esetében is nyugodtan előlehet húzni. Antonio Conte csapata a tavalyi bajnoki cím után, most több mint valószínű, hogy lemarad a BL-ről. Ellenfelük az a West Ham lesz, akik meglepetésre még kieshetnek, így ez mindent el is mond a “Kalapácsosok” idei évéről. Ráadásul a Stamfordon Bridgen írd és mond 1999 óta nem sikerült nyerniük, így nem csoda, hogy a fogadóirodáknál teljesen esélytelenként vannak elkönyvelve.

2018.04.07. szombat:

13:30 Everton -Liverpool (TV:Spíler TV)
16:00 Bournemouth – Crystal Palace
16:00 Brighton – Huddersfield
16:00 Leicester – Newcastle
16:00 Stoke – Tottenham (TV:Spíler TV)
16:00 Watford – Burnley
16:00 West Brom – Swansea
18:30 Manchester City – Manchester United (TV:Spíler TV)

2018.04.08. vasárnap:

15:15 Arsenal – Southampton (TV:Spíler TV)
17:30 Chelsea – West Ham (TV:Spíler TV)

Tabella 32 forduló elteltével:

tab

Kép forrása: www.independent.co.uk, www.eredmenyek.com