Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pochettino távozófélben lévő védőjéről kérdezték

Ahogy arról már mi is többször beszámoltunk Toby Alderweireldnek a Tottenham egyik legjobb védőjének a sorsa továbbra is tisztázatlan a csapatnál. Ráadásul Pochettino nyilatkozata még érdekesebbé teszi az egészet történetet. 

Manchester City v Tottenham Hotspur - Premier League

A belga klasszis védő októberben sérült meg súlyosabban, azonban januárban már teljesen fitt volt és a “bevetésre” is készen állt ám azóta nem lépett pályára a Spurs színeiben. Értesülések szerint ez az argentin menedzser döntése, mivel a hírek szerint Alderweireld távozni szeretne a klubtól és nem hajlandó hosszabbítani, ami “megnehezíti” a közös munkát Pochettinoval.

A Tottenham edzőjét erről kérdezték a csapata szombati Stoke elleni találkozója előtt, aki ugyan tagadta, hogy bármi viszály is lenne köztük, nyilatkozata mégis rávilágít a dolgok kiindulópontjára:

“Nem érdekelnek a személyes viszonyok a klubnál. Ha megmutatja nekem, hogy megérdemli a játéklehetőséget, akkor játszani fog. Ez nem az emberi érzésekről és az emóciókról szól. Ez arról szól, hogy a csapatnak mi a legjobb.”

“Az én döntéseim mindig a szakmaiak, nem személyesek és ez nem a szerződése miatt van. Nem érdekel az. Ahogy említettem már az én döntéseim mindig úgy születnek meg, hogy azok a csapat érdekeit szolgálják és a csapatnak legyen a legjobb.”

Ezzel ahogy olvashatjuk lényegében a mester beismerte, hogy Alderweireld nem szeretne hosszabbítani a csapattal, ám nagy kérdés, hogy ténylegesen mutat gyengébb teljesítményt az edzéseken, vagy ez csak egy egyszerű példamutatás Pochettino részéről.

Érdeklődőből nem lenne hiány, ugyanis a Barcelona, a PSG, a Chelsea és még a Manchester United is szívesen látná Alderweireldet.