Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét döntetlen a madridi derbin – videóval

A spanyol bajnokság 31. fordulójában játszották a második madridi derbit a szezonban. Ez a mérkőzés sem volt feszültségektől mentes, és hiába volt játékfölényben a Real Madrid, az eredmény végül ezt nem tükrözte. A déli mérkőzésen a Levante kettős emberhátrányban is szállította a győzelmet a Las Palmas ellen. 

w_900x700_08170339_ma_8726

Forrás: laliga.es

A Real Madrid volt a kezdeményező fél a meccs elején, sokkal többet birtokolták a labdát, és szinte csak ők támadtak. A 10. percben hatalmasat védett Oblak, miután Cristiano Ronaldo Kroos szöglete után a kapu felé sodorta a labdát, de a szlovén hálóőr megfogta a játékszert. A 11. percben Godin rúgott oda Kroosnak a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest a királyiaknak. A 19. percben Diego Costa gúgott egy gólt, de előtte ellökte Sergio Ramost, amiért a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A 20. percben Cristiano Ronaldo próbálkozott távolról, és akár be is mehetett volna, de Oblak bravúrosan védett. Továbbra is a Real Madrid volt fölényben, az Atleticónak egy kapura lövési kísérlete sem volt. A 28. percben egy szabadrúgás után Varane lőhetett, de Oblak ezt a próbálkozást is védte. A 30. percben érkezett az első nagy vendég helyzet, Diego Costa kapott tökéletes indítást, majd lőtte kapura a labdát, de Navas bravúrral védett. Kicsit felébredtek a vendégek, és ezekben  a percekben tartózkodtak a legtöbben a Real Madrid térfelén, de nem voltak túl veszélyesek a kapura. A 42. percben már nagyon közel járt a gólhoz a Real Madrid, Marcelo lövése a keresztlécről pattant vissza, a kipattanó pedig Carvajal elé került, ezt pedig Oblak védte tanárian. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidőben is sokkal többet birtokolta a labdát a Real Madrid, de az Atletico felállt védelmével nem tudtak mit kezdeni, csak körbe-körbe passzolgattak a tizenhatos előtt. Az 54. percben viszont hibáztak, amit ki is használt a Real Madrid, és sikerült megszerezniük a vezetést. Egy kontra végén Bale adta be a labdát középre, amit Cristiano Ronaldo kapásból lőtt el Oblak mellett. Ezután változtatni kellett az Atletico Madridnak, és meg is tette, hiszen egy fokozattal feljebb kapcsoltak. Az 57. percben Saul Niguez puskázott el hatalmas lehetőséget, amikor a tizenhatosról megcélozta  a kapu jobb oldalát, de Navas hatalmas védést mutatott be, a kipattanót viszont már a costa ricai kapus sem tudta védeni, és Antoine Griezmann belőtte a labdát a hálóba, amivel egyenlítettek a vendégek. Nagyon belehúzott az Atletico, és az 59.  percben akár a vezetést is megszerezhették volna, de Keylor Navas óriásit védett Koke lövésénél. A 64. percben Zidane lecserélte Ronaldót Benzemára, ezzel pedig elég egyértelmű jelét mutatta annak, hogy csapata már csak a BL-re koncentrál. Ezeket követően a Real Madrid ismét átvette az irányítást, majd Isco és Modric becserélése után sokkal olajozottabban mentek a támadások. A királyiak folyamatosan az Atletico térfelén voltak, de Simeone gárdája tökéletesen védekezett. A 91. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Real Madrid. Ramos állt a labda mögé, és csak Oblak óriási védése mentette meg az Atleticót a góltól.

Real Madrid – Atletico Madrid: 1-1 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Estrada Fernandez
Gólszerzők: Ronaldo (53.) ill. Griezmann (57.)
Sárga lap: Kroos (14.), Lucas Vazquez (88.) ill. Vitolo (17.), Thomas (34.), Lucas Hernandez (90.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Kovacic (Modric, 72.), Kroos, Asensio (Isco, 72.), Lucas Vazquez, Bale, Ronaldo (Benezema, 64.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Savic, Godin, Lucas Hernandez, Vitolo (Correa, 61.), Thomas, Saul Niguez, Koke, Griezmann, Diego Costa (Gabi, 71.). Vezetőedző: Diego Simeone.

https://www.youtube.com/watch?v=C3AL7hfvn-M

Az első játékrész statisztikailag a Las Palmasszé volt, mégis a Levante szerezte meg a vezetést a 35. percben. Galvez passzolta vissza az ellenfélék a labdát, Coke pedig nem hibázott, és a hálóba lőtte a labdát. A játék kiegyenlített volt, de nagyobb helyzetet már egyik csapat sem tudott kialakítani.

A második játékrészben a Las Palmas kezdett jobban, hiszen az 50. percben sikerült egyenlíteniük. Halilovic szöglete után Callieri adta be a labdát David Garciának, aki ellőtte azt a kapu bal oldalába. Sokáig úgy tűnt, hogy marad ez az eredmény, de az utolsó 10 percben beindultak az események. A 83. percben Marti Roger kapta meg a labdát, majd azonnal kapura is tekerte azt, de Chichizola odaért a lövésre. A 86. percben a Levante gólszerzője, Coke kapta a második sárga lapját, így megfogyatkoztak a hazaiak az utolsó percekre. Már közel jártak a lefújáshoz, ám a Levante a 93. percben meglőtte a győztes gólt. Hatalmasat hibázott a Las Palmas védelme, és a labda így Campana elé került, aki gyönyörűen csavarta be a játékszert a kapu jobb felső sarkába. A gól után még Rochina kapott egy azonnali piros lapot, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést.

Levante – Las Palmas: 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Coke (35.), Campana (90+2.) ill. Garcia (50.)
Sárga lap: Morales (25.), Lerma (42.), Rober (54.), Coke (61.), Campana (90+3.) ill. Castellano (12.), Aguirregaray (35.), Galvez (68.)
Kiállítás: Coke (86.), Rochina (90+3.) ill. –