Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nyugodt visszavágó vár a Barcelonára – előzetes

Az odavágó tükrében variálhat a katalánok trénere, míg a rómaiak csodában bíznak.

4AD3D7DE00000578-5578983-image-a-79_1522874828070

Ellentétes hétvégén van túl a Barcelona és a Roma együttese, mert míg a katalánok megerőltetés nélkül nyertek a Leganés ellen, addig a „Farkasok” hazai környezetben kaptak ki a Fiorentinától. S miközben Lionel Messiék a bajnoki cím legnagyobb várományosaiként továbbra is veretlenek hazájuk bajnokságában, addig az olaszok a dobogós helyért vívnak nagy harcot a Lazio (5.), Inter (4.) duóval.

Ami a két csapat keddi visszavágóját illeti, a Barcelona 4-1-es előnyből várja a római kirándulást, ami inkább a hazaiak számára lesz nehéz, márcsak a hiányzókat tekintve is. A barcelonai összecsapáson sárga lapot kapott Kostas Manolas és Perotti, így ők esetleges sárga lappal kihagyják továbbjutás esetén az elődöntő első meccsét, Ünder továbbra sem bevethető, mint ahogy Karsdorp is maródi. Ernesto Valverde mindössze Lucas Digne (sérülés), Sergio Busquets (sérülés) és Arnaiz (sérülés) játékára nem számíthat az Olimpicóban. Sergi Roberto veszélyeztetett, mert ha sárgát kap, ki kell hagyni az elődöntő első meccsét.

Ha viszont csodát akar tenni Eusebio di Francesco együttese, akkor nem követhetnek el olyan hibákat, mint egy hete, amikor De Rossi és Manolas is öngólt vétett. „Ne felejtsük el, hogy Barcelonát sem egy nap alatt építették fel – kezdte mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Eusebio di Francesco, a Roma trénere. – Ez a csapat évek óta épült, nem öt, hat hónap alatt formálódott a mostani képére. Ez a Barcelona legfőbb ereje. Senki vagyok itt, a klub részének tekintem magam. A legnagyobb meggyőződéssel közvetítem a gondolataimat, célom, hogy nagy lelkesedéssel végezzük a munkánkat, ami lehet rossz és jó is. Meg kell próbálnunk a legkevesebb hibával futballoznunk.”

Óvatosan fogalmazott a visszavágó előtt Valverde, aki szerint úgy kell kimenni játékosainak a pályára, hogy nulla-nulláról indul a visszavágó. „Nem szabad azt gondolnunk, hogy már nyertünk. Nagyszerű eredményt értünk el az első mérkőzésen, de nem dőlhetünk hátra. Muszáj úgy tekinteni a visszavágóra, mintha gólnélküli döntetlenről indulnánk, mert bármi megtörténhet. Célunk, hogy megnyerjük a párharcot, semmi más nem jár az eszünkben. Mindig azt mondom, ugyanannyi esély van, hogy veszítünk, mint arra, hogy nyerünk. Rengeteg dolog szól mellettünk, rengeteg jó játékosa van ellenfelünknek, készen kell állnunk” – nyilatkozta a katalánok mestere.

A két csapat legutóbbi hat meccséből kiindulva is a gránátvörös-kékek mellett szól minden esély. A Roma 3-1-2-es mérleggel áll, míg a Barca 5-1-0-val várja az olaszországi visszavágót.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő 2. mérkőzés
AS Roma – FC Barcelona – tv.: Sport 1
Stadio Olimpico, 20.45, vezeti: Clément Turpin (francia)

Várható kezdők

Roma: Alisson – Peres, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini, De Rossi, Nainggolan – Florenzi, Dzeko, El Shaarawy

Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Paulinho – Rakitic, Iniesta – Dembelé, Messi, L. Suárez

~GS~