Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: fordított a Juve, majd jött a dráma, és végül CR büntetője döntött – videóval

Senki sem várta, hogy így alakul majd a Real Madrid és a Juventus visszavágója a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az olaszok visszajöttek, már a hosszabbításnál jártak, amikor Benatia hibázott, és mindent eldöntő tizenegyest kapott a Real Madrid, amit Cristiano Ronaldo értékesített is. Buffon reklamálásért pirosat kapott, így nem tudta befejezni a minden bizonnyal az utolsó BL-meccsét. 

DahsZTuX4AA8Rwg

Forrás: Real Madrid Twitter

Talán váratlanul, de nagyon hamar, már a 2. percben megszerezte a vezetést a Juventus. Casemiro vesztett labdát, amiből Khedira indulhatott meg a szélen, majd beívelte középre a játékszert, amit Mandzukic fejelt a hálóba. Voltak gondok a Real védelmével, a 8. percben akár már a második góljuk is meg lehetett volna, miután Varane és Vallejo nem értette meg egymást, de Navas kétszer is védeni tudott. A 10. percben már a hazaiak is helyzetbe kerültek, de Ronaldo lövésénél Buffon bravúrral védeni tudott, a kipattanót pedig Bale sarkazta az oldalhálóba. A 14. percben Isco már be is talált a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A Juventusnak sérülés miatt le kellett cserélnie De Scigliót, a helyére pedig Lichtsteiner érkezett. Ezt követően a Real Madrid magára talált, sokkal többet birtokolta a labdát, többet támadtak, de ez csak meddő fölény volt. A 30. percben Kroos ívelt be nagyon jó helyről egy szabadrúgást, majd a labda Casemiro fején hátracsúszva Marcelo elé került, aki lőtt is, de csak kicsivel a kapu fölé sikerült. A 33. percben Isco cselezgetett a tizenhatoson belül, majd lövésre is szánta magát, de a labda a felsőléc felett szállt el. A Juventus nagyon sok labdát veszített, amiből meg tudott indulni a Real Madrid. A 34. percben megint Isco lőhetett, most viszont Buffon védett nagyot. Hiába játszott jobban a Real, a Juve a 37. percben már a második gólját szerezte. A elsőhöz nagyon hasonlóan született a gól, csak most Lichtsteiner adta be a labdát, Mandzukic pedig befejelte azt a hálóba. A 46. percben Kroos szabadrúgása után Varane fejelhetett és a felsőlécet találta el. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidőt kettős cserével kezdte a Real, Casemiro helyett Asensio, Bale helyett pedig Lucas Vazquez érkezett. Nagyon nyomtak a hazaiak az elején, a Juve alig tudott labdába érni. Az 58. percben 15 méterről kapásból lőtt kapura, de Buffon meg tudta fogni a labdát. Még ugyanebben a perben a Juve is tudott támadni, amikor Higuain kapott lapos passzt közvetlenül a tizenhatos előtt és lőtt, de Keylor Navas reflexmozdulattal hárította a próbálkozást. A 61. percben azonban nagyot hibázott a costa ricai kapus, és a Juventus megszerezte a harmadik gólját is, amivel már hosszabbításra állt a mérkőzés. Douglas Costa adta be középre a labdát, amit Navas kiejtett a kezéből, Matudi pedig belőtte azt a hálóba. A Real Madrid a 69. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Real Madrid, amit Asensio lőtt el, de csak a kapu felett szállt el a labda. A 74. percben Ronaldo próbálkozott távolról, és a megpattant labda centikkel a gólvonal előtt gurult el. A 78. percben Isco megpattanó lövése okozott gondot a Juve kapujánál, de Buffon az utolsó pillanatban kipöckölte a labdát. Az ezt követő szöglet után Varane lőhetett, és a labda csak centikkel ment el a kapu mellett. A 86. percben érkezett egy veszélyes Ronaldo fejes, de a labda végül a felsőléc felett szállt el. A 92. perbcben jött el a mérkőzés legérdekesebb jelenete. Benatia lökte fel Lucas Vazquezt a tizenhatoson belül, amire a játékvezető büntetőt ítélt. Buffon vezetésével a Juventus odament reklamálni, olyannyira hogy az olaszok kapitányát azonnal kiállította a játékvezető. Természetesen Cristiano Ronaldo állt a labda mögé, és már beállt Szczesny állt vele szemben, de portugál nem hibázott, és meglőtte a Real MAdrid továbbjutást érő gólját. A játeékvezető még egy percet adott, de végül lefújta a játékvezető a mérkőzést.

Real Madrid – Juventus: 1-3 (0-2) Összesítésben továbbjutott: Real Madrid (4-3)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Michael Oliver (angol)
Gólszerzők: Ronaldo (90+5. büntetőből) ill. Mandzukic (2. 37.), Matuidi (61.)
Sárga lap: Carvajal (22.), Marcelo (82.) ill. Pjanic (17.), Mandzukic (29.), Lichtsteiner (39.), Alex Sandro (67.), Douglas Costa (73.), Benatia (90.)
Kiállítás: Buffon (90+3.) ill. –

Real Madrid: Navas; Carvajal, Vallejo, Varane, Marcelo; Casemiro (Asensio, 46.), Modric (Kovacic,75.), Kroos; Isco, Ronaldo, Bale (Lucas Vazquez, 46.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Juventus: Buffon; De Sciglio (Lichtsteiner, 17.), Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Mandzukic, Douglas Costa, Higuain (Szczesny 90+4.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

https://www.youtube.com/watch?v=WOreAblZOCw