Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: kikapott Lisszabonban az Atletico, mégis továbbjutott! – videóval

Az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján Diego Simeone által irányított Atletico Madrid a portugál Sporting otthonában szenvedett vereséget, de kétgólos előnyének köszönhetően továbbjutott.

FBL-EUR-C3-SPORTING-ATLETICO

Az időjárás nem volt kegyes a csapatokhoz, ugyanis szakadó esőben vette kezdetét Lisszabonban a Sporting – Atletico visszavágó. A spanyolok kényelmes kétgólos előnnyel utaztak a zöld-fehérek otthonába, ami már az első percekben meglátszódott melyik csapat is van hátrányban. A Sporting nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, az első lehetőség is a lisszaboni gárda előtt adódott a 4. percben, Acuna fejese azonban elkerülte Oblak kapuját. A matracosok szlovén hálóőre a 11. percben egy szenzációs védéssel akadályozta meg a portugálok vezetését, miután egy szögletet követőn Coates fejesét tolta ki a bal alsóból. Ezt követően is a hazaiak diktálták a tempót, a 18. percben Freddy Montero előtt nyílt szabad terület, azonban az akciót egy gyenge próbálkozással fejezte be a hazai támadó. Simeone együttese az első félidő elején teljesen átadta a kezdeményezést a hazaiaknak, akik a 23. percben Acuna révén újabb lehetőségét puskáztak el. A Sporting folyamatos nyomása végül a 28. percben góllá érett, ekkor Bruno Fernandes remekül centerezett középre, amit Oblak nem tudott eltakarítani a kapuja elől Montero pedig köszönte szépen és a hálóba bólintotta a Sporting első gólját. A bekapott gólt követően sem tudta felpörgetni csapata játékát Simeone és a portugálok tovább ostromolták Oblak kapuját, hiszen egy gól kellett már csupán a hátrányuk ledolgozásához. Az első játékrész hajrájában az Atletico meleg pillanatokat élt át, ugyanis a Sporting aboszolút dominálta az első félidőt és a spanyoloknak egy szavuk nem lehetett volna ha 3-0-ás eredmény állt volna az eredményjelzőn. Egy perccel a szünet előtt Bryan Ruiz bombáját ujjheggyel még szögletre tudta tolni Oblak majd Martins próbálkozásást is hatástalanította az Atletico hálóőre.

A szünetben az Atletico mesterének volt dolga bőven, ugyanis Simeone együttese az első játékrészben halovány produkcióval rukkolt elő. A második játékrészben a portugálok tovább folytatták Oblak kapujának ostromlását, az 58. percben Coates növelhette volna kettőre a hazaiak előnyét, de a vendégek portása bravúros mozdulattal hárította a hazai védő próbálkozását. Egy perccel később az Atletico a találkozón első komoly lehetőséget szalasztotta el, miután Griezmann lövése után Rui Patrício parádés védést mutatott be. Négy perccel később a csereként beálló Fernando Torres lőhette volna csapatát közelebb a legjobb négyhez, lövését azonban az egyik portugál védő önfeláldozóan blokkolni tudta. A találkozó 64. percében Montero szerezhetett volna újabb gólt, lövését Oblak bravúrral hárítani tudta ismételten. Negyedórával a vége előtt a hazaiak teljesen kitámadtak, aminek következtében Griezmann két alkalommal is ordító ziccerben találta magát, de mindkét alkalommal elszórakozta ziccerét a francia támadó. A matracosok vereségük ellenére is ott lesznek a legjobb négy között, miután az első meccsen 2-0-ra nyertek ez pedig azt jelentette, hogy összesítésben 2-1-el jutottak tovább Simeone tanítványai.

Sporting CP – Atletico Madrid 1-0 (1-0)
Helyszín: José Alvalade Stadion, Lisszabon, Vezette: Mazic (szerb)
Gólszerzők: Montero (28.)
Sárga lapok: Ristovski (29.), Montero (66.), Fernandes (76.), Battaglia (90+1.) ill. Torres (70.)
Kiállítás: 

Továbbjutott az ATLETICO MADRID 2-1-es összesítéssel

Sporting: Patricio – Ristovski (Doumbia 79.), Mathieu (Petrovic 26.), Coates, Pinto – Battaglia, Fernandes – Acuna, Ruiz (Ribeiro 70.), Martins – Montero. Vezetőedző: Jesus

Atletico: Oblak – Juanfran, Savic, Godin, Lucas (Vrsaljko 46.) – Vitolo (Correa 60.), Niguez, Gabi, Koke – Griezmann, Diego Costa (Torres 52.). Vezetőedző: Simeone

https://www.youtube.com/watch?v=VoxFElC8Gco

Képek: uefa.com

Ondik Gábor