Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Új ligarekordot állított fel a Barca! – Videóval

Az FC Barcelona a két gólpasszt is kiosztó Philippe Coutinho vezetésével a Valencia legyőzésével némiképp kárpótolta szurkolóit az AS Roma elleni Bl-búcsút követően. 

(Kép: LaLiga Twitter)

Gyorsan javítsuk ki önmagunkat: Nehéz feledtetni a római-blamát egy bajnoki győzelemmel!

A Barca jól kezdett, Coutinho nagyszerű labdával hozta kihagyhatatlan helyzetbe Luis Suárezt, az uruguayi pedig nem is hibázott. (1-0) Ezt követően izgalmas meccset játszottak a csapatok, és érezni lehetett, hogy az egy gólós előny nem lesz elég a katalánoknak. A Valencia bátran futballozott, helyzeteket is kialakított – persze hazaiaknak is megvolt a sansza a gólszerzésre -, újabb találatot azonban az utóbbi időszakban eléggé bizonytalan helyzetű Samuel Umtiti jegyzett a második félidő elején. (2-0)

A francia védő gólja láthatóan megnyugtatta a Barcát, Valverde csapata innentől ugyanis kézben tartotta a találkozót, és Dani Parejo kései büntetője (2-1) után sem zavarodtak meg Messiék.

A katalánok győzelmükkel újabb lépést tettek a már eddig is biztosnak tűnő bajnoki cím felé, ugyanakkor talán a római estét az sem feledteti Barcelonában, hogy a csapat ligarekordott állított fel azzal, hogy 39 találkozón át maradt veretlen (A korábbi csúcsot az 1979/80-as Real Sociedad tartotta – a szerk.).

A Valencia pedig: Újra átadhatja holnap harmadik helyét az utolsó Malága ellen vasárnap pályára lépő Real Madridnak…

Barcelona – Valencia 2-1 (1-0)

Camp Nou stadion, Vezette: C. Del Cerr
Gólszerzők: L. Suárez (15.), Umtiti (51.) illetve D. Parejo (86.)
Sárga lap: Piqué (7.), Dembélé (86.) illetve Kondogbia (12.), Gabriel (75.)

FC Barcelona: ter Stegen – S. Roberto (Semedo, 93.) , Piqué, Umtiti, Alba – Iniesta (Iniesta, 84.), Paulinho, Busquets – Coutinho (Coutinho, 79.), Messi, L. Suérez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Valencia: Neto – Vezo, Gabriel, Garay, Gaya – Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes (A. Pereira, 69.) – Mina (Vietto, 71.), Rodrigo (Zaza, 80.). Vezetőedző: Marcelino Garcia Toral

 

https://www.youtube.com/watch?v=r82iofI9W6E