Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Iago Aspas újabb remek játéka, pontokat veszített a Barca! – videóval

A la Liga 33. fordulójában Iago Aspas nagyszerű játékával a Celta Vigo megtréfálta a Balaídosban a Lionel Messi nélkül kezdő Barcelonát.

(Kép: La Liga Twitter)

Jó iramban kezdődött a találkozó. A Celtán látszott, hogy nem védekezésre készült berendezkedni, és az amúgy is tartalékos, Lionel Messivel is csak a kispadon kezdő Barca ellen joggal bízhattak abban, hogy van is keresnivalójuk. Ez pedig jót tett a meccsnek!

A félidő hajrájáig kellett várni az első gólra, ekkor egy tetszetős Barca-akció végén Paco Alcácer tálalt Ousmane Dembélé elé, aki szép gólt lőtt ballal. (0-1) A hazai publikum legnagyobb örömére azonban még a szünet előtt érkezett a balhátvéd Jonny, aki Maxi Gómez centerezésére csatárokat megszégyenítő módon csapott le, kiegyenlítve az állást! (1-1)

A fordulást követően a Celta nem akart lassítani, Valverde pedig pályára küldte a támadójátékot segítve Sergi Robertot, na és persze Lionel Messit. A Barca meg is tudott újulni, ami bő egy óra elteltével gólt is eredményezett: Semedo laposan középre adott, az érkező Paulinho gólba-tartó labdáját pedig Paco Alcácer terelte a kapuba. (1-2)

A bekapott góltól jól láthatóan visszaeső Celtát aztán hirtelen visszahozta a meccsbe Sergi Roberto, aki Iago Aspas lerántásáért egyből piros lapot kapott a 71. percben. Roberto meggondolatlansága meg is bosszulta önmagát, hiszen  a 82. percben Aspas ter Stegen közreműködésének is köszönhetően egalizált. (2-2) Apró szépséghiba, hogy a lassításból kivehető, hogy mintha Aspas kézzel ért volna a német kapusról rá pattanó labdához.

Iago Aspas ezután is főszerepben maradt, az agilis szélső kis híján gólt rúgatott még a hosszabbítás előtt Lucas Bayéval, azonban az argentin csatár nem volt kellően határozott.

Hiába a Celta nagy igyekezete, a végig élvezetes találkozó végül döntetlennel zárult. Az immáron 40 bajnoki óta veretlen Barca pedig útban afféle, hogy a bajnokság során nem talál legyőzőre.

Celta Vigo – FC Barcelona 2-2 (1-1)
Balaidos stadion, Vezette: Fernández Borbalán
Gólszerzők: Jonny (45.), Aspas (82.) ill. Dembélé (36.) Alcácer (64.)
Sárga lap: Aspas (56.)Wass (78.), Jonny (88.)  ill. –
Piros lap: – ill. S. Roberto (71.) 

Celta: S. Alvárez – Wass, Roncaglia, S. Gomez, Jonny – Sisto (E. Mor, 79.), Lobotka, Jozabed (Radoja, 73.), B. Mendez (Boye, 83.) – M. Gomez, Aspas. Vezetőedző: Juan Carlos Unzue

Barca: ter Stegen – Semedo, Y. Mina, Vermaelen, Digne – Paulinho, A. Gomes (S. Roberto, 60.), D. Suárez – Coutinho (Messi, 60.), Alcácer, Dembélé (Vidal, 77.). Vezetőedző: Ernesto Valverde