Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Messinek ott kell hagynia a Barcát, hogy csak a válogatottra tudjon koncentrálni”

Éles véleményt fogalmazott meg a korábbi argentin válogatott labdarúgó, Oscar Ruggeri Lionel Messivel kapcsolatban. Szerinte csak akkor nyerhet világbajnokságot Argentínával, ha otthagyja a Barcelonát. 

lionel-messi-argentina_1a4pdfmxkhffq15m6rp5o1rlv4

Forrás: goal.com

Oscar Ruggeri, aki 1988-90 között a Real Madrid játékosa is volt, egy teljesen új megközelítéssel fordult Lionel Messi vb-címe felé. Az argentin karrierjéből már csak egy olyan trófea hiányzik, amelyet a válogatottal nyerhetne meg, és most itt lenne a lehetőség a nyári oroszországi világbajnokságon. Ruggeri szerint Messi csak akkor nyerheti meg a tornát, ha nem játszik többet a szezonban a Barcelonában.

“Szerintetek a Barcelona elvesztené a bajnokságot, ha Messi nem játszana már többet? Fel kellene hívnia a klub elnökét, és elmondania neki, hogy ez most az én világbajnokságom, és csak erre akarok koncentrálni. Ugyanezt kell tennie az argentin szövetségi kapitánnyal, Jorge Sampaolival is, hogy biztosítsa elköteleződését a nemzeti csapat iránt.”

Ruggeri Maradonáékkal együtt már a magasba emelhette a világbajnoki trófeát 1986-ban, de az argentinoknak azóta sem sikerült elhódítaniuk a címet, pedig kétszer is sikerült eljutniuk a döntőig (1990, 2014).