Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az Atletico csak egy pontra volt elég a Betis ellen – videóval

Az Atletico Madrid a Betist fogadta a Wanda Metropolitano stadionban. Bátran játszott a sevillai csapat, ám nagyon pontatlanok voltak a kapu előtt, a madridiak pedig kevésbé voltak veszélyesek a kapura, így talán egy igazságos döntetlen született. A nap további mérkőzésein a gyengébben játszó Espanyol legyőzte a a Gironát, a Las Palmas kikapott, amivel biztos kieső lett, a Malaga viszont nyert, de már ez sem elég nekik ahhoz, hogy bennmaradjanak az első osztályban. 

w_900x700_22214224_m__7037

Forrás: laliga.es

Kiegyenlített első félidőt játszott egymással az Atletico Madrid és a Betis, akik talán többet is kezdeményeztek. Több kontrát is tudtak vezetni, de a befejezések pontatlanok voltak. Ezután a madridiak kerültek egy kicsit fölénybe. A 25. percben az Atletico Madrid megszerezhette volna a vezetést, de Fernando Torres lövését  Mandi a gólvonalról fejelte vissza. A 39. percben le kellett cserélni Daniel Gimenezt sérülés miatt, így a vendégek harmadik számú kapusának, Pedro Lopeznek kellett beszállnia a meccsbe. A végére megint a Betis vette át az irányítást, a 48. percben pedig Javi Garcia lövése csak centikkel ment el a kapu mellett. Gól nélkül zárult az első játékrész.

A második félidőt a madridiak kezdték jobban, a 48. percben Vitolo szerezhette volna meg a vezetést, de nagyon rosszul találta el a felé érkező labdát, így az nem a hálóba, hanem a kapu fölé szállt. A Betis azonban továbbra sem játszott alárendelt szerepet, és jelezték többször is, hogy veszélyesek a madridiak kapujára. Nagyon szép támadásokat vezettek, de a befejezéseiket rendre elrontották. A 68. percben végre a kaput is eltalálták, amikor Tello tekert a jobb sarok felé, de Oblak védte a próbálkozást. Egy perccel később Tello már kapufát lőtt. A 74. percben a másik oldalon is jött egy kapufa, amikor Saul egy kipattanót a felsőlécet találta el. A végére még az Atletico vezethetett támadásokat, de már nem tudtak gólt szerezni.

Atletico Madrid – Betis: 0-0 (0-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid) Vezette: Martinez Munuera
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Gabi (90+2.) ill. Fabian (27.), Firpo Jr. (63.), Bartra (88.), Amat (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran (Vrsaljko, 65.), Savic, Lucas Hernandez, Gimenez, Thomas, Gabi, Vitolo (Koke, 63.), Saul, Correa (Griezmann, 63.), Torres. Vezetőedző: Diego Simeone

Betis: Gimenez (Pedro Lopez, 39.), Amat, Mandi, Bartra, Barragan, Javi Garcia, Fabian, Firpo Junior, Tello (Campbell, 83.), Boudebouz (Joaquin, 65.), Loren. Vezetőedző: Quique Setien

https://www.youtube.com/watch?v=ugtyq1guci4

Girona – Espanyol:

Az egész meccsen dominált a Girona, azonban ez csak meddő fölény volt számukra. Sokkal veszélyesebbek voltak a kapura, de nem volt szerencséjük, és az Espanyol a 43. percben meg is szerezte a vezetést. Darder szabadrúgását követően Gerard Moreno vette át a labdát, amit a kapu mellett be is lőtt a hálóba.

A második játékrészben is maradt a hazai fölény, de itt sem tudtak ezzel mit kezdeni, ráadásul az Espanyol az 55. percben már a második találatát szerezte. Egy kontra végén ismét Darder tette le tökéletesen Moreno elé a labdát, aki most kicsit távolról, laposan gurított a kapuba. Hiába próbálkozott a Girona, lövéseik pontatlanok voltak, vagy Pau Lopez fogta őket, így vereséget szenvedtek a barcelonai csapattól.

Girona – Espanyol: 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Moreno (43. 55.)
Sárga lap: Aday (73.) ill. Carlos Sanchez (38.), Victor Sanchez (48.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=-z9R-PL1xjc

Malaga – Real Sociedad:

A Malaga a Real Sociedadot fogadta. A baszkok játszottak fölényben, ami nem volt meglepetés, de a gólokat a hazaiak lőtték. A vezetést a 11. percben szerezték meg Adrian találatával. Egy szögletet követően egy kisebb kavarodás alakult ki a tizenhatoson belül, majd Adrian elé fejelték a labdát, aki kapásból lőtt a hálóba. Hiába volt baszk dominancia, a 35. percben a Malaga már a második találatát szerezte.  Castro adta be középre laposan a labdát, amire En Nesiry érkezett a semmiből, és közelről a kapuba lőtt. A 47. percben Lestienne a harmadikat is megszerezhette volna, de csak a bal kapufát találta el.

A második játékrészben is többet próbálkozott a Sociedad, de ezekben a támadásokban sem volt erő. A Malaga a vezetésnek köszönhetően beállt védekezni, amit profin meg is tett, hiszen a baszkok nagyobb helyzetet sem tudtak kialakítani. Hiába a Malaga győzelme, már biztosan kiestek az első osztályból.

Malaga – Real Sociedad: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Adrian (11.), En Nesiry (35.) ill. –
Sárga lap: Lestienne (26.), Iturra (30.), Keko (64.), Adrian (68.) ill. Canales (43.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=QI1J11lO-Mo

Las Palmas – Alaves:

Kiegyenlítetten kezdődött a játék a Las Palmas és az Alaves között, ám végül a vendégek voltak élesebbek. Az első játékrészben még a hazaikanak is voltak nagyobb helyzeteik, de belőni ezeket már nem tudták. Az Alaves is vezetett támadásokat, de ezeket még jól kivédekezték a kanári-szigetekiek.

A második félidő és egy Las Palmas kapufával indult, az 50. percben Etebo szabadrúgása találta el a keresztlécet. Az 51. percben azonban már az Alaves örülhetett, hiszen sikerült megszerezniük a vezetést. Wakaso csodás mozdulattal, háttal adta be a labdát középre, amit az épp érkező Munir El Haddadi fejelt a kapu közepébe. Innentől átvette az irányítást az Alaves, és a 73. percben már a második találatukat szerezték. Alfonso tökéletes passzát követően Munir duplázhatott, miután éles szögből lőtte be a labdát a hálóba. A 80. percben már a harmadiknál jártak, ekkor Alvaro Medrán szerzett gólt egy nagyon szép csukafejesből. Azonban itt még nem álltak le, a 91. percben megszerezték a negyedik és egyben utolsó góljukat.  Martin Aguirregabiria rázta le védőjét, majd szépen adta be a labdát Ruben Sobrino elé, aki fejjel a kapu közepébe talált. Ezzel le is zárták a mérkőzést, amellyel a Las Palmas szintén biztos kiesővé vált.

Las Palmas – Alaves: 0-4 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Munir (51. 73.), Medran (79.), Sobrino (90+1.)
Sárga lap: Aguirregaray (26.), Galvez (90.) ill. Duarte (39.), Ely (49.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=5mP3MIlE7i8