Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Bayern otthonában jött össze a Real 150. sikere a kupasorozatban! – videóval

Nagy rangadót rendeztek ma este a Bajnokok Ligájában, ugyanis az elődöntőben a Bayern München – Real Madrid párharc első meccsét rendezték meg. A két klub már az előző szezonban is összecsapott a kieséses szakaszban, ezúttal pedig egy lüktető meccsen tudott megintcsak hátrányból felállni, és győzni a Real!

IMG_20180425_223319Asensio góljával dőlt el a müncheni odavágó! (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

Az előző BL-szezon negyeddöntőjében feszült egymásnak a Bayern és az immár két egymás utáni végső győzelmet arató Real. Akkor a bírói ítéletekről is emlékezést maradt a párharc. Ezúttal a döntő kapujában csapott össze a Bundesliga és a La Liga gigásza, a párosítás odavágóját pedig Münchenben rendezték meg ma este. A bajor együttes már bajnok lett a német élvonalban újfent, pedig még pár kör hátra van az idényből, a Real számára pedig már jóval korábban elúsztak az esélyek a bajnoki cím megszerzésére. Hétvégén a Bayern idegenben nyert 3-0-ra a Hannover otthonában, míg a Real játékosai “pihenhettek”, hiszen a Királyi Gárda nem játszott bajnokit.

A mérkőzés a Bayern számára nem indult túl jól, ugyanis is korán megsérült Arjen Robben, a hollandot pedig a 8. percben Thiago Alcántara váltotta. Ezen felül az első 10 perc során sok izgalmat nem hozott a rangadó, komolyabb lehetőség nélkül telt el ez az időszak. A 19. percig kellett várni az első kapura irányuló lövésre, ekkor pedig Rafinha tüzelt távolról, de a középre tartó labdát könnyen bezsebelte Navas. A 23. minitumban jött a túloldalon is lehetőség, de Carvajal löketénél a helyén volt Ulreich. Ezzel együtt ugyanakkor jobban előrébb tudtak menni a vendégek, igyekeztek letámadni, és sikerrel többször labdát is szereztek a bajor csapattól. Ezzel szemben viszont a Bayern tudott előnybe kerülni egy jó kontratámadás végén a 28. percben! Ekkor a megiramodó James a volt csapata ellen adott gólpasszt társának, ugyanis a kolumbiai játékos a jobb szélen kilépő Kimmich elé tálalt, utóbbi pedig nagy gólt varrt Navas kapujába (1-0)! Ám túlzottan mégsem örülhettek a bajoroknál, ugyanis újabb kényszerű cserét kellett eszközölnie Heyckesnek, hiszen Boateng is megsérült. A német védő helyét Süle vette át a 34. percben. Viszont még ugyanebben a minutumban, rögtön a csere után nagy ziccerbe került a hazai gárda, ám a Ribéry által átvett labda kissé elpattant a franciától, így Navas gyűjtötte be a játékszert. Egyre erősödött a hazai nyomás, majd egy szögletet követően a 41. minutumban Hummels kis híján növelte a müncheni előnyt, ám nem találta el jól a labdát, és fölé szállt a játékszer. Ezután jött Müller kapáslövése a 42. percben – a csapatkapitány is megpróbálta bevenni a Real kapuját, de Ramos jól kapott bele a próbálkozásba, így szögletre mentett a Királyi Gárda oszlopos tagja. Ahogy az pedig lenni szokott, hiába nyomott ezután jobban a Bayern, a Real szerzett gólt ezzel szinte a semmiből! A 44. percben Marcelo nagy lökete akadt be, így egalizáltak a spanyol fővárosiak (1-1)! Az első félidő vége előtt azért még betalált volna a Bayern, és a ráadás első percében egy szabadrúgást követően Lewandowski fejesénél mentett nagyot a vendégek hálóőre! A szünethez érve 1-1 volt az állás, és izgalmas folytatásra volt kilátás.

A második játékrész első komolyabb helyzetét gól követte! Az 58. percben egy hazai hibát követően indíthatott kontrát a Real, melynek végén Lucas Vazquez tálalt a legjobbkor – a szünet után Isco-t váltó – Asensio elé, utóbbi pedig szép góllal fordította meg a meccset a Királyiaknak (1-2)!

IMG_20180425_223323Ronaldóék újból ünnepelhettek Münchenben (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

Hamar egyenlített volna a Bayern, hiszen a végig nagyot játszó Ribéry közelről zseniálisan vette célba a kaput, de Navas nagyot védett az 59. percben! A 64. minutumban is Ribéry próbálkozott, de megintcsak védett a Real kapusa, Carvajal pedig eközben megsérült. A vendégek labdarúgója folytatta volna a játékot, de nem bírta, helyét pedig Benzema vette át a 67. minutumban. A 72. percben egy nagyszerű ívelést követően lőtt zseniális gólt Ronaldo, viszont a játékvezető úgy látta, a portugál ász kézzel vette át a labdát, mielőtt bevágta azt Ulreich kapujába. A 88. percben Rafinha egalizált volna, ám Ramos blokkolta próbálkozását. Ugyanebben a percben Tolisso passza után lőhetett Lewandowski, viszont a lengyel gólvágó mellé lőtt. A rendes játékidő leteltével 4 perces ráadás következett, és nagyon hajtott a Bayern az egyenlítésért, de ez sehogy sem akart összejönni. A vége tehát 2-1-es Real siker lett, úgy az első felvonás után, mint az előző szezonban, amikor szintén fordított a Királyi Gárda. Jövő kedden jön a visszavágó, melyről természetesen beszámolunk. A Bayern számára nem lesz könnyű a továbbjutás, de ma is többször csak az eredményesség maradt el, hiszen a jó, veszélyes játék megvolt Heynckes csapatától. A Real mai győzelme ráadásul a klub 150. BL-ben elért sikere volt, ami rekord a kupasorozatban, így több szempontból is emlékezetes nap lesz ez a Királyi Gárdánál.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, ODAVÁGÓ
Bayern München – Real Madrid • 1-2 (1-1)
Helyszín: Allianz Arena, München – 70.000 néző. Vezette: Björn Kuipers (holland)
Gólszerzők: Kimmich (28.), ill. Marcelo (44.), Asensio (58.)
Sárga lapok: Ribéry (52.), Thiago (90.), ill. Casemiro (78.)
Kiállítás:

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha – Javi Martinez (Tolisso, 75.) – Robben (Thiago Alcántara, 8.), Müller, James Rodriguez, Ribéry – Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes

Real Madrid: Navas – Carvajal (Benzema, 67.), Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro (Kovacic, 83.), Kroos – Lucas Vazquez, Cristiano Ronaldo, Isco (Asensio, 46.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Nagy Dávid