Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: elmulasztott győzelem – oda a Valencia harmadik helye?

A La Liga 35. fordulójában nem alkotott maradandót a Valencia és az Eibar, egyikük sem tudott javítani a rossz formán.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Három nyeretlen meccs után az Eibar ellen készült javítani a Valencia, amely még versenyben van a Real Madriddal a bajnoki harmadik helyért. Marcelino együttese ráadásul hazai pályán játszhatott, ellenfelük pedig szintén meglehetősen formán kívül van. Az Eibar meglehetősen gyenge idényt fut, elég hullámzó a teljesítményük, a szezon végére pedig úgy látszik ismét elővették az elnyűtt, kifáradt arcukat. A baszkok épp ezért nem is estek neki ellenfelüknek, hanem óvatosabban kezdtek – kivárásra játszottak esélyesebb ellenfelükkel szemben. Az első félidőben ügyesen csillapították a játékot. Nem kerültek hátrányba, igaz betalálniuk sem sikerült – igazából kimondottan unalmas és szerény színvonalú volt a meccs, egyik csapat sem kockáztatott sokat. A szünetben aztán a hazaiak mestere fejmosást tartott és a Valencia összeszedte magát.

A fehér-feketék megpróbáltak kezdeményezni, lendületet kapott a játékuk, ami a kapu előtti produkciójukon is érződött. Gonzalo Guedes vezérletével egyre több akciót vezettek, gyorsaságukkal sok gondot okoztak a nagyot küzdő baszk védőknek. Az Eibar hamarosan teljesen alárendelt szerepbe került, ám ez nem jelentette azt, hogy futniuk kéne az eredmény után. A Valencia ugyanis sehogy sem találta a gólt ezen az estén. Zaza ugyan betalált egyszer, ám a játékvezető les címén – amúgy tévesen – érvénytelenítette a találatot. Ezek után pedig már nem maradt több ilyen a tarsolyban. A Valencia támadott ugyan, de nem tudták megtörni ellenfelüket. Az Eibar kőkeményen harcolt és erejükből még kisebb-nagyobb támadásokra is futotta – habár ezek végül nem hoztak gólt. 0-0 lett a vége, ami természetesen egyik csapatnak sem jó. A Valencia így 4 pontra a Real Madridtól, amely egy meccsel kevesebbet játszott; az Eibar pedig csak a 12. helyen áll.

Valencia – Eibar 0-0 (0-0)
Helyszín: Mestalla (Valencia). Vezette: Latre
Gólszerzők: –
Sárga lapok: Kondogbia, Dani Parejo, ill. Cote, Jordan, Kike
Kiállítás: –

Valencia: Neto – Gaya, Gabriel Paulista, Vezo, Montoya – Gonzalo Guedes, Kondogbia, Dani Parejo, Soler (Ferran Torres) – Santi Mina (Zaza), Rodrigo. Vezetőedző: Marcelino.

Eibar: Yoel – Cote, Lomban, Oliveira, Pena – Dani Garcia (Jordan), Diop (Escalante) – Inui (Alejo), Orellana, Pedro Leon – Kike. Vezetőedző: Mendilibar.