Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy Ádámék ellen győzött idegenben a Milan – videóval

Ma délután az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójában meccsdömpinget rendeztek. A Milan a Nagy Ádámmal a kezdőjében felálló Bologna otthonában győzött, míg a Hellas Verona egyre távolabb került a bennmaradástól, a Spal ezzel együtt pedig közelebb. A Benevento ugyan már kiesett, de elképesztő döntetlent játszott az Udinese ellen.

IMG_20180429_181540Az AC Milan játékosai ünnepelhettek Bolognában (forrás: twitter.com/acmilan)

Ma délután az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójában a Nagy Ádámmal a kezdőjében felálló Bologna az AC Milan csapatát fogadta. A milánói gárda számára a győzelem azért volt fontos célkitűzés, mert ezzel növelheti a csapat az esélyeit a tekintetben, hogy az Európa-ligában selejtezőt játszhasson.

A mérkőzés 14. percében kis híján előnybe kerül a Bologna, ám Poli próbálkozásánál mentett a védelem. Ezután kevéssel Nagy Ádám került ziccerbe, hiszen a magyar játékos fejese után a 18. minutumban a kapufán csattant a labda! A 19. percben ráadásul Palacio be is vette a milánói kaput, ám les miatt nem adták meg a gólt! Ezután pedig a Milan percei következtek, hiába kezdett jobban a bolognai gárda. A 34. percben Cutrone passza után Calhanoglu lökete akadt be a hazai kapuba (0-1)! Ezután viszont úgy tűnt, egyenlít a Bologna, de a videóbíró segítségül hívása után Orsolini gólját érvénytelenítették a 38. percben! Ráadásul a hosszabbítás első percében növelte előnyét a Milan Bonaventura révén (0-2)! A szünethez érve tehát kétgólos vendég előny tudatában mehettek a csapatok.

IMG_20180429_181544Nagy Ádám ezúttal kezdőként lépett pályára a Milan ellen (forrás: twitter.com/acmilan)

A fordulást követően is gólt lőhetett volna hamar a Milan, azonban Calabria próbálkozása az 51. percben a kapufán csattant! Az 56. minutumban Suso is helyzetbe került, de ő a vendégek kapuja fölé tüzelt. Calabria is villant, de ezúttal is csak kapufát talált, hiszen a 73. percben a felső lécet találta telibe! Ráadásul egy perccel ezután a Bologna szépített, amikor is De Maio fejese landolt a vendégek kapujában (1-2)! A 77. minutumban a Nagy Ádám helyére az 57. percben beállt Avenatti egalizált volna, de Donnarumma a helyén volt, és védeni tudott. Lényegében ez volt a mérkőzés utolsó nagy lehetősége, így hát győzött a Milan a papírformát érvényesítve.

Serie A, 35. forduló
Bologna – AC Milan • 1-2 (0-2)
Helyszín: Renato D’Allara, Bologna. Vezette: Piero Giacomelli
Gólszerzők: De Maio (74.), ill. Calhanoglu (34.), Bonaventura (45+1.)
Sárga lapok: – , ill. Locatelli (23.)
Kiállítás:

Bologna: Mirante – Mbaye, Gonzalez, De Maio, Masina – Nagy Ádám, Pulgar, Poli – Verdi, Palacio, Orsolini. Vezetőedző: Roberto Donadoni

AC Milan: Donnarumma – Calabria, Bonucci, Zapata, Rodriguez – Kessie, Locatelli, Bonaventura – Suso, Cutrone, Calhanoglu. Vezetőedző: Gennaro Gattuso


Pályán volt ma délután a bergamói Atalanta is, melynek otthonában a Genoa lépett pályára. A hazaiak voltak a meccs esélyesei, akik ennek megfelelően nagy elánnal kezdték a találkozót.

A 16. minutumban Barrow szerezte meg a vezetést Cristante passza után (1-0), majd a gólpasszt kiosztó labdarúgó a hazaiak előnyét a 22. percben növelte (2-0)! Az első félidőben ugyan adódtak még lehetőségei az Atalantának, de gól már nem született. A fordulást követően születtek még találatok. Előbb, a 74. percben Ilicic biztosította be a hazaiak győzelmét (3-0), majd a 81. minutumban Miguel Veloso szabadrúgása akadt be, ezzel pedig szépített a vendégcsapat (3-1)! Az Atalanta ezzel hozta a kötelezőt, és továbbra is Európa-liga selejtezőt erő helyen áll.

Atalanta – Genoa • 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Barrow (16.), Cristante (22.), Ilicic (74.), ill. Miguel Veloso (81.)


A már kiesett, újonc Benevento elképesztő meccset játszott az Udinese vendéglátójaként.

A 13. percben Widmer fejesével a vendégek kerültek előnybe (0-1), majd tíz perccel később Viola egyenlített (1-1)! Az első félidőben már nem esett gól. A folytatás után Cataldi az 57. percben pedig megkapta második sárga lapját, így a Benevento emberhátrányba került! Viszont így is a Benevento került jobb helyzetbe, ugyanis a 74. minutumban Pezzella kezezése miatt büntetőt kapott a hazai csapat! A két perccel később elvégzett büntetőt pedig Coda értékesítette a tizenegyest, így előnybe került (2-1)! Majd ezután jött egy őrületes hajrá! A 78. percben Lasagna egalizált (2-2), majd a következő minutumban is betalált a vendégek játékosa, az Udinese így két perc leforgása alatt fordított (2-3)! De lehetett még fokozni az izgalmakat, hiszen az egykori Arsenal játékosa Sagna mentett pontot a Benevento számára a 90. percben szöglet utáni fejesével (3-3)! Az Udinese továbbra sem tud nyerni hosszú ideje, bár megszakította a 11 meccses vesztes bajnoki szériáját!

Benevento – Udinese • 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Viola (23.), Coda (76. – büntetőből), Sagna (70.), ill. Widmer (13.), Lasagna (78., 79.)
Kiállítás: Cataldi (57.), ill.


Pályán volt még többek között a Sampdoria is, amely hazai környezetben fogadta a Cagliari csapatát. A vendégek a meccs után is a veszélyzóna közelében maradtak, ugyanis kiütéses vereséget szenvedtek el genovai ellenfelüktől! Hazai oldalon rögtön a meccs elején Quagliarella gólpasszt adott, majd be is talált, később pedig, a 42. percben büntetőt is hibázott! A találkozó vége viszont így is sima 4-1 lett, ráadásul a vendégek Cigarini második sárga lapja révén a 77. percben emberhátrányba kerültek, és ezután kaptak még egy gólt a hajrában, amivel kialakult a fentebb említett végeredmény. A Sampdoria számára még matematikailag ezzel él az esélye arra, hogy az Európa-liga selejtezőjében vehessen részt.

Sampdoria – Cagliari • 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Praet (7.), Quagliarella (26.), Kownacki (45+4.), Ramirez (87.), ill. Pavoletti (49.)
Kiállítás: – , ill. Cigarini (77.)


A Hellas Verona ma délután kiesési rangadót játszott hazai pályán a Spal vendéglátójaként, ám nem jött ki belőle jól a hazai csapat. A vendég együttes ezzel együtt nagy eséllyel ki is ejtette most legyőzött ellenfelét. A veronai gárda ugyan még matematikailag bennmaradhat a ligában, de erre kicsi az esély, ám megtörténhet. Pedig a találkozó első gólját a Hellas Verona szerezte, majd a félidő végén kiegyenlített egy öngól révén a Spal, amely a fordulás után még kétszer betalált, így 3-1-es elképesztően fontos sikert aratott.

Hellas Verona – Spal • 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Valoti (13.), ill. Fares (45+5.), Felipe (72.), Kurtic (90+3.)


Még a nap legelső meccsén a kiesés ellen menekülő Crotone nagy lépést tett a bennmaradásért, amikor is a Sassuolo csapatát fogadta. A hazaiak kiütéses sikert arattak egy nagyon jó rajtot véve, amely megalapozta a Crotone győzelmét. A gólok sorát Trotta nyitotta a 3. percben, aki duplázott, akárcsak Simy, a vendégek pedig csak büntetőből tudtak szépíteni, a szünethez érve pedig már 3-1 volt az állás! A második játékrészben még egyszer betalált a Crotone, ezzel beállítva a 4-1-es végeredményt.

Crotone – Sassuolo • 4-1 (3-1)
Gólszerzők: Trotta (3., 31.), Simy (16., 89.), ill. Berardi (45+2. – büntetőből)

Nagy Dávid