Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Ahol most tartunk, az az ő teljesítményének köszönhető…”

Nem túlzás azt állítani, hogy virágkorát éli az arab pénzeken jócskán felhizlalt Manchester City: a Polgárok keretét csupa világsztár alkotja, kispadjukon egy bizonyos Pep Guardiola ül, a bajnokságot és a ligakupát pedig idén rendkívül domináns játékkal húzták be. De ki lehet az a játékos, akinek a legtöbbet köszönheti a klub, aki felhelyezte a Kékeket az európai futballtérképre? A katalán tréner válaszolt…

guardiola toure

Guardiola szinte alig számolt keretének elefántcsontparti nagyágyújával, Yaya Touréval: első manchesteri szezonjában a BL-keretből hagyta ki, míg második idényében már gyakorlatilag csak csereként kapott lehetőséget, úgy is legfeljebb havi egyszer. Így tehát nem is csoda, hogy a 34 esztendős világsztár úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg júniusban lejáró szerződését, hanem új kalandba vág.

A kettejük között feltételezhetően fennálló rideg kapcsolat ellenére azonban Pep nem feledkezett meg Touré jelentőségéről, ahogy azt legújabb nyilatkozatában is kifejtette:

“Amikor Yaya ideérkezett, a klub virágzásnak indult. Ahol most tartunk, az az ő teljesítményének köszönhető. Kulcsjátékos volt! Jövőre azonban már nem lesz itt. Éppen ezért mindenképpen meg szeretnénk nyerni a Brighton elleni mérkőzésünket (a szezon utolsó hazai meccse – a szerk.) az ő tiszteletére. A Brighton ellen meg akarjuk adni neki azt, amit megérdemel.”

Majd kicsit általánosítva zárta mondandóját:

“Voltak hozzá hasonló játékosok, akik a klubot egyre és egyre komolyabb magaslatokba emelték. Köszönettel tartozunk nekik azért, ahol most tartunk.”

Látható tehát, hogy Guardiola nagyon sokra tartotta (tartja) Yaya Tourét, csak éppen a játékos nem illett bele az általa képviselt filozófiába. Mindenki jobban jár tehát az örökifjú középpályás távozásával, aki a hírek szerint az Egyesült Államok, vagy Kína felé veheti az irányt.

Írta: Wernigg Márton