Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán kikapott a Stoke és kiesett a PL-ből!

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) 37. fordulójának szombati programját a kiesés ellen menekülő Stoke City és a Crystal Palace mérkőzése nyitotta. A fazekasok az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak hazai közönségük előtt. 

954937574

Az előző fordulóban a Stoke City nagy meglepetésre ponttal távozott a Liverpool otthonából, ami nagy bravúrnak számított Paul Lambert tanítványaitól. Az első játékrész nem sok gólszerzési lehetőséget hozott, ami a nagy tétnek is betudható volt ugyanis a hazaiak nem rohanták le az első percektől a Palace együttesét. A vendégek előtt azonban több lehetőség is adódott a gólszerzésre, de a Crystal Palace sem találta el a kaput az első játékrészben. Az első játékrész hajrájáig a Stoke sem rendelkezett kaput eltaláló lövéssel, a 43. percben Shaqiri fantasztikus szabadrúgással szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, ami az első kaput eltaláló lövésük volt az első játékrészben. Fordulást követően a vendégek aktívabbak lettek és több veszélyes lehetőséget is kialakítottak a Stoke kapuja előtt. A találkozó 68. percében a vendégek kiegyenlítettek miután Loftus-Cheek remek kiugratása után McArthur került kihagyhatatlan helyzetbe és gólra is váltotta ziccerét. A gólt követően a hazaiak teljesen összeomlottak és percekig nem is tudtak helyzetet kidolgozni a Palace kapuja előtt. Míg a vendégek a második játérkrészben brílliroztak a mérkőzés hajrájában előbb Loftus-Cheek puskázott el hatalmas lehetőséget majd a 86. percben a hazai védelem óriásit hibázott ami után Patrick Van Aanholt gurított Butland kapujába megszerezve a győzelmet a vendégeknek és megpecsételve a Stoke City sorsát ezzel ugyanis a fazekasok búcsúztak a Premier League-ből közel tíz év után. Paul Lambert pedig negatív rekordot állított fel, ugyanis ő lett az egyetlen menedzser az angol élvonalban aki egymást követő két csapatával is kiesett az élvonalból, egy éven belül.

Stoke City –  Crystal Palace 1-2 (1-0)
Helyszín: Bet365 Stadium, Stoke on Trent, Vezette: Atkinson
Gólszerzők: Shaqiri (43.) ill. McArthur (68.), Van Aanholt (86.)
Sárga lapok: Bauer (63.), Johnson (64.), Ndiaye (81.), Pieters (84.), Shaqiri (89.) ill. Milivojevic (54.), Tomkins (64.)
Kiállítás: 

Képek: premierleague.com

O.G.