Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: jön az aranycsata – előzetes

Az NB I 29. fordulójában, öt körrel a bajnokság vége előtt a szezonban utoljára összecsap a két bajnokaspiráns, a Videoton és a Ferencváros. A két csapatot mindössze egy pont választja el a tabellán, így parázs csatára van kilátás, melyen jó eséllyel a bajnoki cím sorsa is eldőlhet.

ftcvidi

(Fotó: mlsz.hu)

A két gárda lényegében fej-fej mellett haladt a szezon jó részében, két eddigi összecsapásuk is egyaránt 3-1-re végződött, mindkét alkalommal a hazai csapat diadalmaskodott. Igaz, első találkozásukkor még nem állt össze a Fradi, míg az őszt lezáró ferencvárosi siker, és Paintsil remek gólja alighanem élénken él még a székesfehérvári fejekben.  Van tehát miért visszavágnia a találkozót egypontos hátrányból váró Vidinek.

A Fradinak természetesen a döntetlen sem lenne rossz eredmény -pláne, hogy a Videoton hazai pályán még veretlen az idei kiírásban-, míg a hazaiak számára tulajdonképpen kötelező a győzelem, miután a múlt hétvégén elbukták paksi fellépésüket, és ezzel együtt első helyüket is.

A találkozó súlyát természetesen Marko Nikolics vezetőedző is érzi. “Először veszítettünk tavasszal, természetesen kellemetlen volt a paksi eredmény, ezért is erős reakciót várok a csapattól az ott mutatott teljesítményre. Nincs időnk szomorkodni, folytattuk a kemény munkát és készültünk az FTC elleni rangadóra, hogy ma este minél jobb teljesítményt nyújtsunk. Nagyon nehéz ebben a bajnokságban pályára lépni, közel vannak egymáshoz a csapatok, nincsenek egyértelmű mérkőzések. Száz százalékig hiszek abban, hogy együtt harcol majd ma este a csapat és mindenki mindent megtesz a pályán. Ez egy olyan pillanat, amikor el kell menni a határokig. Tudom, hogy készen állunk a feladatra!” – tüzelte csapatát a szerb tréner.

A túloldalon Thomas Doll nem is átallott egy döntőhöz hasonlítani a mérkőzést. “Remélem, hogy minden játékos megfelelően motivált, mert erre van szükségünk a hétvégén. Olyan hangulata lesz a Vidi elleni mérkőzésnek, mintha egy döntő lenne, a srácok pedig készen állnak erre. Mindkét csapatnak nagyon fontos lesz a találkozó, biztosan mindenki oda fogja tenni magát. Arra kell figyelnünk, hogy a felfokozott hangulat miatt nem kapjunk sárga és piros lapokat sem. Kemény meccsre számítok, biztos, hogy az ellenfelek provokálják majd egymást a pályán, erre fel kell készülnünk. Ellenfelünk egy erős csapat, fizikálisan is rendben vannak, ennek kell megtalálnuk az ellenszerét. A védekező- és a támadószekciónknak is a legjobb napját kell kifognia, így nagy esélyünk lehet” – vélekedett a német szakember.

dvtkk

(Fotó: dvtk.eu)

Nem a csúcsrangadó lesz azonban a forduló egyetlen várva várt eseménye a játéknapnak: a Mezőkövesd ellen avatja megújult stadionját a DVTK. A pocsék formában futballozó, zsinórban öt vereséget a hátuk mögött tudó diósgyőrieknek talán a “hazatérés” adhat némi lendületet: az újpesi vereséggel bemutatkozó Fernando pénteken nyílt edzést tartott, a szurkolók pedig vastapssal fogadták az “otthonukba” visszatérő futballistákat.

Szerencséjükre ellenfelük sincs sokkal jobb formában: míg a DVTK hét, úgy a Kövesd hat meccse nem ízlelte meg a győzelem ízét. A  hazaiakat így csak két pont választja el a sereghajtó Kuttor-legénységtől, így igazi kiesési rangadóra van kilátás az megújult miskolci kulisszák között – a hangulat minden bizonnyal marad a régi.

A 29. forduló programja:
május 5., szombat

17.00 DVTK – Mezőkövesd– tv.: M4 Sport
Miskolc, Diósgyőri Futball és Atlétikai Stadion, vezeti: Erdős József

17.00 Honvéd – DVSC– stream: m4sport.hu
Bozsik József Stadion, vezeti: Kassai Viktor

17.00 Vasas – Paks– stream: m4sport.hu
Szusza Ferenc Stadion, vezeti: Vad II. István

17.00 Balmazújváros – Újpest– stream: m4sport.hu
Városi sportplya, vezeti: Solymosi Péter

17.00 Haladás – Puskás Akadémia– stream: m4sport.hu
Szombathelyi Haladás Stadion, vezeti: Andó-Szabó Sándor

19.30 Videoton – Ferencváros– tv.: M4 Sport
Felcsút, Pancho Aréna, vezeti: Bognár Tamás

Lasányi Csaba