Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokot avattak Portugáliában! – videóval

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33., utolsó előtti fordulójában a fennállása 124. évében járó FC Porto megnyerte a szezont! A kék-fehér alakulat hazai környezetben emelhette magasba a trófeát, ugyanis győzelmével az utolsó fordulóra behozhatatlan előnyre tett szert a riválisokkal szemben, egyben megtörte a Benfica négy éven át tartó regnálását a trónon!

Porto+vs+Feirense+Primeira+Liga+moXvKMlGuPixÓriási ünneplés vette kezdetét tegnap este Portó városában! (forrás: zimbio.com)

Tegnap este a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában az éllovas FC Porto a Feirense csapatát fogadta. A hazaiak voltak a meccs favoritjai, akik győzelem esetén bajnokok lehettek.

A feltételes mód a találkozó második félidejének elején kezdett kijelentőbe változni, ugyanis addigra már 2-0-ra vezettek a hazaiak! Sergio Oliveira a 37. percben talált be (1-0), majd Brahimi az 59. minutumban volt eredményes (2-0)! Az idő múlásával egyre biztosabb lett a hazaiak helyzete, ám a végén még azért szépített a vendég együttes a ráadás első percében Valencia révén (2-1). Ez azonban már érdemben semmit nem befolyásolt, győzelmével, egyben a három pont begyűjtésével az FC Porto a Benfica és a Sporting csapataival szemben behozhatatlan előnyre tett szert, és a 2012/2013-as szezont követően újból bajnok lett, immár 28. alkalommal! A rekordbajnok Benfica 36 elsőséggel büszkélkedhet, melyet 4 egymást követő bajnoki sikert követően taszított le a trónról a portói alakulat!

Ezzel egyben az is biztossá vált, hogy a Bajnokok Ligája főtábláján Portugáliát a Porto csapata már biztosan “képviselni” fogja. A portói siker elszenvedője, a Feirense számára pedig az utolsó körben dől majd el, hogy bennmarad-e az élvonalban, míg elől, a Benfica, Sporting, Braga trióból az egyik klub a BL-selejtezőjében szerepelhet majd, míg a másik kettő az Európa-liga ugyanilyen szakaszából kerülhet fel a főtáblára.

A Porto az eddigi 33 bajnokija alatt mindössze 18 gólt kapott, és 81-et szerzett, pontok tekintetében pedig 85 egységet gyűjtött össze.

Portugál bajnokság, 33. forduló
FC Porto – Feirense • 2-1 (1-0)
Helyszín: Estadio do Dragao, Portó
Gólszerzők: Sergio Oliveira (37.), Brahimi (59.), ill. Valencia (90+1.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A portugál bajnokság állása a 33. fordulóban (még hátra van az aktuális körből a Ferreira – Rio Ave bajnoki)

Screenshot_2018-05-07-08-53-43-529_com.microsoft.emmx

Nagy Dávid