Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kameruni válogatott támadó a Villarreal célkeresztjében! – sajtóhír

A L’Equipe információi szerint a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Villarreal a nyári transzfer időszak folyamán szeretné szerződtetni a Stéphane Moulin által irányított Angers kameruni válogatott gólfelelősét, Karl Toko Ekambi-t… 

skysports-karl-toko-ekambi_4243881

Bár az Angers koránt sem tartozik oda a Ligue 1 élmezőnyéhez vagy éppen a középmezőny első feléhez, viszont ennek ellenére Karl Toko Ekambi ontja a gólokat a klub színeiben. A kameruni válogatott csatár szépen felfele ívelő karriert tudhat eddig maga mögött, a Villarreal pedig kétségtelenül egy újabb lépcsőfok lehetne a számára. A “sárga tengeralattjáró” állítólag már egy 16 millió eurós ajánlatot is tett Ekambi játékjogáért cserébe. 

Karl Toko Ekambi a Paris FC neveltje. Mindössze 18 esztendős volt, amikor bemutatkozhatott a klub felnőttjei között a 2010/2011-es idényben. A következő években egyre több játéklehetőséget kapott, a 2013/2014-es szezonban nyújtott teljesítménye miatt pedig 2014 nyarán leigazolta őt a Ligue 2-ben érdekelt Sochaux. A komolyabb múlttal bíró csapatnál két szezont húzott le, első szezonjában 14, míg a másodikban 11 találatig jutott a bajnokságban. Innen került aktuális együtteséhez, azaz az Angers-hoz. Első idényében mindössze 7 gólig jutott Ekambi a Ligue 1-ben szereplő gárdánál, a mostaniban pedig már 17 gólnál tart. A kameruni támadó a Lyon hálóját oda-vissza bevette, de betalált a Paris Saint-Germain, a Marseille és a Nice ellen is. 

Németh Boldizsár