Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szezon végeztével távozik a PL-kiesőjelölt edzője

Az idény végén távozik az élvonalból minden bizonnyal kihulló Swansea City csapatától a Hattyúkat december vége óta irányító portugál menedzser, Carlos Carvalhal.

carlos

(Fotó: BBC/Twitter)

A Swansea egy fordulóval a szezon vége előtt gyakorlatilag kiesőnek tekinthető, hiszen három pont a lemaradásuk a Southampton mögött, és gólkülönbségük is sokkal rosszabb, a Sotonnak tizet kéne kapnia a Manchester Citytől, hogy a Hattyúk bentmaradhassanak az élvonalban. Így aztán nem csoda, hogy a vezetőség úgy döntött, mással képzeli el a jövőt és nem hosszabbítja meg Carvalhal lejáró szerződését.

Holott egész jól alakult egy darabig a portugál szakember walesi szerepvállalása: január-február alatt ötmeccses veretlenségi szériát hozott a csapattal, közte három győzelemmel. A szezon végére azonban kifulladt a csapat, nyolc meccse képtelenek nyerni, így a következő szezont minden bizonnyal a Championshipben kezdik majd meg, új menedzser irányításával.

Carvalhal távozásának híre egyébként nem sokkal azután látott napvilágot, hogy a Hattyúk szurkolói Huw Jenkins tulajdonos lemondásáért tüntettek.