Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a második helyét betonozná be az Atletico – előzetes

Az utolsó előtti, vagyis a 37. forduló következik Spanyolországban, ahol az érdemi kérdések már eldőltek, a folytatásban már főleg csak a játék élvezete és a győzni akarás hajthatja a játékosokat.

laliga3wallpaper

Egy elég sűrű szombattal indul a program: a Real Sociedad és a Leganes kezd késő délután, majd utánuk párhuzamosan 6 mérkőzést rendeznek este 18:00-kor. Ezek között akad egy-két elég jól kinéző párharc, mint az Alaves-Bilbao, vagy a Girona Valencia, de a leginkább élvezetesnek egyértelműen a Betis és a Sevilla ütközete tűnik majd. A két városi rivális egyaránt El-helyekért küzd, ráadásul első idei találkozásukkor fergeteges meccset varázsoltak a Ramon Sanchez Pizjuanban: akkor az év meccsét produkálva idegenben tudott 3-5-re nyerni a Betis, így most lesz miért visszavágnia az edzőváltás után önmagát kereső Sevillának. Ami pedig az élmenőket illeti: az Atletico Madrid a Getafe vendége lesz és mindössze 3 pont az előnyük a Real Madrid előtt a második helyen. Összesen 6 pont szerezhető még, így ha jól alakulnak a dolgaik, akár már most bebiztosíthatják maguknak az ezüstöt. A  Real a nap zárásaként a Bernabeuban játszik a Celta Vigóval, amiből vagy egy parádés meccs kerekedik majd, vagy egy nagyon egyoldalú és unalmas. Akárhogy is lesz, a fehér mezesek nem fogják összetörni magukat, tekintve hogy számukra a közelgő Liverpool elleni BL-döntő mindennél fontosabb. Szeretnének rápihenni arra a találkozóra és nem összeszedni sérüléseket – ezt használhatja majd ki Iago Aspas és a Celta.

Vasárnapra csak két esemény maradt: az Espanyol és a Malaga megmérkőzik ugyan, de teljesen tét nélküli lesz majd a párharcuk; valamint a Barcelona is pályára lép majd a Levante ellen – szintén tét nélkül. Előbbi kapcsán a Malaga az érdekes, ők ugyanis jó eséllyel utolsóként eshetnek ki, az Espanyol első osztályú tagsága pedig biztos. A Levante sem pottyanhat ki, a Barcelona pedig már bajnok – utóbbi várhatóan szintén nem erőlteti majd a dolgokat a valenciai túra során.

A 37. forduló további programja:

Szombat
16:15 Real Sociedad – Leganes (Sport 2)
18:30 Eibar – Las Palmas 
18:30 Alaves – Athletic Bilbao 
18:30 Betis – Sevilla (Sport 2)
18:30 Deportivo La Coruna – Villarreal (Sport 1)
18:30 Getafe – Atletico Madrid
18:30 Girona – Valencia
20:45 Real Madrid – Celta Vigo (Sport 1)

Vasárnap
16:15 Espanyol – Malaga (Sport 2)
20:45 Levante – Barcelona (Sport 1)

Tabella a forduló előtt:

Képernyőfelvétel (526)

A táblázatért köszönet az Eredmenyek.com-nak!