Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Salah: évek kellenek ahhoz, hogy egy lapon említsenek Messivel és Ronaldóval

Az idei szezon legnagyobb felfedezettje egyértelműen Mohamed Salah, aki egész évben rendületlenül termeli a szebbnél-szebb gólokat. Jelenleg Messi mögött a második helyen áll az Aranycipőért folytatott harcban. Az egyiptomi klasszis azonban nincs elszállva, tisztában van a képességeivel.

Képtalálat a következőre: „salah 2018”Idén megszokott volt így látni az egyiptomi klasszist (Fotó: squawka.com)

Már megannyi cikket írt az egész sajtóvilág Mohamed Salahról, aki az idei teljesítményével kiérdemelte azt, hogy egy lapon említsék napjaink két legmeghatározóbb futballistájával, Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval. A legtöbben azonban kétkedve fogadják az effajta kijelentéseket, mivel ahhoz, hogy valakit ekkora szintre emeljenek évekig kell bizonyítania. Ezzel az egyiptomi csatár is tisztában van, noha ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 44 gólt szerzett, amivel Messi és Ronaldo közé szorult. Idén ráadásul számos díjat is nyert, Kevin De Bruynét és David De Geát megelőzve ő lett az év labdarúgója Angliában. Salah vezérletével a Liverpool tizenhárom év után ismét Bajnokok Ligája finálét játszhat, ahol egyébként szembe kerül vetélytársával (vagy lehet nem sokára csapattársával?) Cristiano Ronaldóval. A vörösök nyerőembere a sikerek és elismerések ellenére is szerény maradt. Ezt jól mutatja a napokban készült nyilatkozata. „Egyáltalán nem zavar az összehasonlítás. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy boldog vagyok miatta, mivel mindkettejük több, mint tíz éve a legmagasabb szinten játszik. Még hosszú ideig kell ezen a szinten futballoznom, ahhoz, hogy méltó legyek az ilyen kijelentésekre. Nagyon remélem, hogy képes vagyok rá, és én is a legjobbak közé tartozhatok” – a 25 éves labdarúgó az átigazolási pletykákról is szót ejtett. – „Csak annyit tudok mondani, boldog vagyok, hogy itt lehetek. Alkalmazkodtam a légkörhöz, és úgy gondolom egy tökéletes idényt zártunk.”

Miután a vörösök 4-0-ra megverték a Brighton az utolsó fordulóban, eldőlt, hogy jövőre biztosan látni fogjuk őket a Bajnokok Ligájában. De Salah már a nyáron is képernyőn, illetve pályán lesz, az oroszországi világbajnokság miatt.

Mihók Richárd