Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ledolgozta hátrányát a Fulham, egy lépésre a PL-től a londoniak – videóval

A Championship rájátszásának elődöntőiben a Fulham a Craven Cottage-n igyekezett visszavágni a Derby Countynak az idegenben elszenvedett 1-0-s vereségért, ezzel életben tartva a Premier League-ről szőtt álmokat.

sessegnon

(Fotó: Sky Sports Football / Twitter)

A Fulham volt kényszerhelyzetben, ennek megfelelően agilisan is játszottak a hazaiak. A 17 éves csodagyerek, Ryan Sessegnon révén a 9. percben megszerezhették volna a vezetést, ám az ígéretes kontra végén rosszul vette át a labdát a szélső, Carson pedig védte kísérletét. Aleksandar Mitrovicnak is több veszélyes lövése akadt. A 41. percben Aboubakar Kamara tekerésénél is Carsonnak kellett védést bemutatnia.

A második játékrészt aztán rögtön góllal nyitotta a londoni gárda, Sessegnon bombázott közelről a hálóba. A mindent eldöntő gólt aztán a 66. percben Denis Odoi fejelte be Sessegnon beadását követően: mint később kiderült, ennek a találatnak köszönhetően lesz ott a Wembleyben a feljutásért vívott döntőben Slavisa Jokanovic csapata. A Derby ezután kitámadott, kevés sikerrel, Kamara vagy Mitrovic pedig akár növelhette is volna a Fulham előnyét. A kimaradt helyzetek ellenére viszont aligha bánkódnak a Craven Cottage-n, hiszen a csapatnak összejött, ami tavaly nem (akkor az elődöntőben buktak el), azaz bejutottak a rájátszás fináléjába.

Az elődöntők másik ágán Aston Villa-Middlesbrough mérkőzést rendeznek holnap este a döntőbe jutásért, az odavágó a ‘Boro otthonában 1-1-es döntetlennel végződött.

VIDEÓ HAMAROSAN…

Fulham – Derby County 2-0 (0-0)
Helyszín: Craven Cottage, Vezette: Kavanagh
Gólszerzők: Sessegnon (47.), Odoi (66.) ill.: 
Sárga lap: Johansen (62.), Kamara (74.), McDonald (78.), Bettinelli (90+4.) ill.: Huddlestoe (77.), Palmer (78.)
Kiállítva: –

Fulham: Bettinelli – Fredericks, Odoi, Ream, Targett (Kalas 76.) – McDonald, Cairney (Norwood 90+1.), Johansen – Kamara, Mitrovic, Sessegnon. Vezetőedző: Slaviša Jokanović

Derby County: Carson – Keogh, Davies, Forsyth – Wisdom, Huddlestone, Johnson, Anya (Vydra 67.) – Weimann, Lawrence (Palmer 67.) – Jerome (Nugent 75.). Vezetőedző: Gary Rowett

Továbbjutott a Fulham, 2-1-es összesítéssel.

Lasányi Csaba