Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Conte hamarosan kirúgva – Ex-Barca edző lesz az utód!

Rendkívül érdekes sajtóhír röppent fel kora délután. Az angol Express szerint negyvennyolc órán belül elbocsáthatják a Chelsea együttesétől Antonio Conte vezetőedzőt, akinek a szezon végére még a saját játékosaival is megromlott a kapcsolata.

conte001

Gyorsan kitelt Conte becsülete a Chelsea-nél, pedig tavaly még bajnoki címre vezette a londoniakat. Azonban az idei szezon borzasztóan sikerült, és csak akkor indulhatnak a Hazard-ék a Bajnokok Ligájában, ha a Liverpool megnyeri a Real Madrid elleni szombati finálét.

Az FA-kupa szombati megnyerése a hírek szerint nem mentette meg Conte állását, aki egyébként állítólag szintén nem ragaszkodik már hozzá, hogy kitölthesse 2019 nyaráig érvényes szerződését a Stamford Bridge-en.

Conte eltávolítása a Chelsea kispadjáról már nem új keletű téma, korábban utódjaként a Monaco, illetve a Napoli vezetőedzőit, azaz Leonardo Jardimet és Maurizio Sarrit nevezték meg. Állítólag az FC Barcelonától tavaly elköszönt, és azóta pihenőt tartó Luis Enrique lehet az utód. A pletyka szerint a spanyol szakember szeretne visszakerülni a futball vérkeringésébe, és a jelenlegi helyzet szerint egyébként sincs túl sok sztárcsapat, amely éppen nagy edzőkeresésben lenne. Legalábbis hivatalosan.

Conte egyébként elég rejtélyesen fogalmaz a saját kirúgását illetően, aminek a bejelentése várhatóan a napokban meg fog történni:

„Nem hiszem, hogy az FA-kupa megnyerése bármit megváltoztatna a jövőmmel kapcsolatban. Jó, ha egy klub időben meghozza a legjobb döntést. A klub rendelkezik megfelelő mértékű tapasztalattal ahhoz, hogy tudja melyik az a pillanat, amikor cselekednie kell, hogy továbbra is versenyképes legyen és megharcoljon a helyéért a Bajnokok Ligájában.”

– mondta mindezt az olasz edző a hazájában, ahová egy gálameccsre érkezett.

willianconte001

A nem éppen eszességéről híressé vált Willian ezzel az Instagram poszttal köszönt el menedzserétől

Balogh József