Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-döntő: 13 ok, amiért a Real nyerte a sorozatot!

A Marca című madridi sportnapilap igen szubjektív listája következik arról, hogy miért is tudott Európa trónjára ülni idén a Real Madrid. Ugye mindenki tud a sorok között olvasni?!

(Kép: marca.com)

1. A bírók – Fújja a sípot bárki, angol, olasz, német, szerb vagy török bíró, a játékvezető rendre a Real Madrid javára téved. Az ok egyszerű: Az UEFA-nál is a blancók győzelmét akarták…

2. A döntetlenek – Pusztán a továbbjutás szempontjából a PSG, a Juve vagy a Bayern ellen is a döntetlenek segítették ki a madridiakat.

3. Zidane mester szerencséje – Zidnae szinte mindent a szerencsének köszönhet, így azt is, hogy beküldi Bale-t, aki fantasztikusan találja el a labdát. A csapatba teszi Benzemát és Iscot a walesi kárára, akik éppemn ezen a meccsen a labdabirtoklás tekintetében sokat segítenek a csapat játékának.

4. Idősebb ellenfél – A sorozatban Mbappé, Neymar vagy Salah mind-mind olyan labdarúgók, akik régóta futballozna a legmagasabb szinten.

5. A szurkolói támogatás hiánya – Kijevben is csak azt lehetett hallani a lelátóról, hogy ‘nem szeretünk titeket’. A döntőben a Liverpool szurkolói mutattak példáz  drukkolásból…

6.  A szakmai stáb hozzá nem értése – Az orvosi csapat valamit nagyon rosszul csinál, hiszen minden játékos hadra fogható volt a BL-döntő előtt. A Liverpool csak azért kapott ki, mert Emre Can nem volt egészséges teljesen, Joel Matip pedig nem játszhatott. A blancók fitnesz edzője, Antonio Pintus nem igazán érti a dolgát…

7. Az ellenfeleket mindig sérülés sújtott – Ott van Neymar kiesése a PSG ből, vagy Mo Salah lecserélése a döntőben. Döntő tényezők voltak, melyekre ellenfélként lehetetlen reagálni.

8. Gyenge védekezés – Ugyanakkor valamiért mégsem tudott gólt lőni Mbappé, Lewandowski, vagy Salah.

9. Marcelo nem számít, hogy nem tud védekezni – A brazilt a Liverpool futballistái is rendre átjátszották, Marcelonak felérni sem maradt ereje.

10. CR7 nem szerez gólt nagy meccseken – Legutóbb a Juventus ellen lőtt jelentéktelen gólt a portugál klasszis a BL-ben.

11. Bale és Benzema nem ér semmit, bárki bármit is mond – A finálét eldöntő két játékos a Real legtöbbet kritizált futballistái voltak egész évben.

12. Az ellenfél kapusai ajándékba adták a győzelmeket/továbbjutást – A döntőben ott volt Loris Karius, egy körrel korábban pedig Sven Ulreich.

13. Könnyű a Real Madridnak – Nem kell szenvednie a csapatnak, a játékosoknak nem kell akaratot és érzelmet beletennie, hiszen minden magától értetődő arrafelé…