Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék idegenben nyertek! – videóval

Ma hajnalban és tegnap késő este több mérkőzést is rendeztek az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában. Nikolicsék idegenben győztek, azonban a magyar támadó kisebb sérülést szenvedett, míg Stieber végig a pályán volt, csapata pedig döntetlent ért el, ahogy Németh Krisztián klubja is.

USATSI_10855257_167117662_lowresA Nikolicsot váltó Gordon döntötte el a Chicago javára a meccset! (forrás: chicago-fire.com)

Az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában szereplő Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire ma hajnalban az Orlando City otthonába látogatott. A vendégcsapat volt előzetesen a meccs esélytelenebbje, mégis a 13. percben előnybe került Katai révén (0-1)! A 28. minutumban jött a válasz, Higuita egyenlített, egál volt az állás a szünethez érve (1-1)! A második játékrészre már nem jött ki a kezdőként pályára lépő Nikolics, akit Gordon váltott. A bajnoki után kiderült, a magyar támadó kisebb sérülést szenvedett, de ott lehet csapata következő találkozóján. A mérkőzés végéig nem esett gól, de a 82. percben a Nikót váltó Gordon volt eredményes, aki Schweinsteiger labdáját juttatta a kapuba, s ezzel eldöntötte a három pont sorsát (1-2)! A 89. minutumban megfogyatkozott a Chicago, de Adams azonnali kiállítása már nem befolyásolta a meccs alakulását.

MLS, alapszakasz
Orlando City – Chicago Fire • 1-2 (1-1)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 25.288 néző
Gólszerzők: Higuita (28.), ill. Katai (13.), Gordon (82.)
Kiállítás: – , ill. Adams (89.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Nikolicsék meccsét megelőzően vette kezdetét a New York Red Bulls – Philadelphia Union összecsapás. A mérkőzés esélyese a hazai alakulat volt, ám nem tudta otthon tartani a három pontot a New York-i együttes. Ki sem kapott viszont a csapat, azonban Sapong a második félidő elején, a 48. percben tizenegyest hibázott a vendégek részéről, így ezt az ikszet a Philadelphia bánhatja jobban.

New York Red Bulls – Philadelphia Union • 0-0
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 17.814 néző


Pályán volt még magyar idő szerint ma hajnalban az egyik tavalyi újonc, Minnesota United is, melynek vendége a Montreal Impact volt. A vendég kanadai klub zsinórban negyedik vereségét könyvelhette el, hiszen a 0-0-s első félidőt követően Ramirez, majd Ibarra góljaival nyertek a hazaiak.

Minnesota United – Montreal Impact • 2-0 (0-0)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 21.331 néző
Gólszerzők: Ramirez (52.), Ibarra (58.), ill.


A Colorado Rapids csapata késő hajnalban a Portland Timbers együttesét fogadta. A vendégek Armenteros révén kerültek előnybe a 29. percben (0-1), majd Cascente öngóljával hamar egál lett az eredmény, méghozzá a 31. minutumban (1-1)! Armenteros viszont még egyszer betalált a szünet előtt, a 37. percben ezzel újból a Portlandnél volt az előny (1-2)! A folytatásban növelni is tudta előnyét a Timbers, ugyanis az 56. percben Valeri is betalált (1-3)! A végén már csak szépíteni tudott a Colorado, a végeredményt pedig Boli állította be, aki a 99. percben értékesítette a csapatának megítélt büntetőt (2-3)! A Portland folytatta nagy menetelését, ugyanis zsinórban hatodjára győzött, míg a Colorado sorozatban hatodik vereségét szenvedte el!

Colorado Rapids – Portland Timbers • 2-3 (1-2)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park, Commerce City – 17.424 néző
Gólszerzők: Cascente (31. – öngól), Boli (90+9. – büntetőből), ill. Armenteros (29., 37.), Valeri (56.)


A Los Angeles FC – DC United találkozóval zárult a hajnali bajnokik sora, a vendégeknél pedig Stieber Zoltán a kezdőben kapott helyet, és végig is játszotta az újonc elenni mérkőzést!

A találkozó első gólja a szünet előtt nem sokkal született meg, ugyanis a 39. percben Rossi volt eredményes (1-0)! A félidőre azonban megfogyatkozott a hazai gárda, a hosszabbítás 2. percében Jakupovic kapott azonnali piros lapot. A 84. percig viszont várni kellett a meccs második, egyben utolsó góljára, ekkor pedig az egész találkozón ezzel együtt kétszer kaput tálaló DC United egyenlített Mattocks révén, aki Arriola labdáját jutatta a hazai kapuba (1-1)! A DC United így két meccse veretlen, de ezzel együtt a Los Angeles FC hazai pályán még nem talált legyőzőre!

Los Angeles FC – DC United • 1-1 (1-0)
Helyszín: Banc of California Stadium, Los Angeles – 22.000 néző
Gólszerzők: Rossi (39.), ill. Mattocks (84.)
Kiállítás: Jakupovic (45+2.), ill.


Tegnap késő este is voltak még meccsek, nagy meglepetésre pedig a hazai pályán játszó tavalyi döntős, tavalyelőtti bajnok Seattle Sounders 1-0-s vereséget szenvedett a Real Salt Lake ellen. A mindent eldöntő gólt Saucedo szerezte, aki Acosta labdáját jutatta a Seattle kapujába (0-1)!

Seattle Sounders – Real Salt Lake • 0-1 (0-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 39.508 néző
Gólszerzők: – , ill. Saucedo (61.)


Szintén tegnap késő este volt pályán Németh Krisztián csapata is, idegenben lépett ugyanis pályára a New England Revolution, amely vendéglátója a kanadai Vancouver Whitecaps volt. Németh a mérkőzésen nem jutott szerephez, a kispadról figyelte az eseményeket. Az első félidőben “csak” egy öngól született, melynek révén a vendégek kerültek előnybe a 26. percben Ghezalnak köszönhetően (0-1)! A folytatás sokkal izgalmasabb lett, hiszen gólparádét rendeztek a felek! Penilla a 48. percben növelte a New England előnyét (0-2), viszont ezután gyorsan duplázott, így egyenlített Techera, aki a 49. és 51. minitumban volt eredményes (2-2)! Az 59. percben ugyanakkor megintcsak a vendégek kerültek előnybe, amikor Bunbury vette be a hazaiak kapuját (2-3)! Ezzel azonban még nem ért véget, újból jött Techera, aki ezzel már mesterhármast szerzett, pontmentő találata pedig a 74. percben született meg (3-3)! Hatgólos találkozón osztozkodtak tehát a felek a pontokon Vancouverben.

Vancouver Whitecaps – New England Revolution • 3-3 (0-1)
Helyszín: BC Place, Vancouver – 22.120 néző
Gólszerzők: Techera (49., 51., 74.), ill. Ghezal (26. – öngól), Penilla (48.) Bunbury (59.)


Szombatra virradóra is voltak bajnokik, három meccsel indult a hétvégi forduló. A címvédő Toronto a Dallas otthonában szenvedett 1-0-s vereséget, míg a Houston Dynamo a New York Cityt vendégül látva nyert simán, 3-1-re! Pályán volt a Los Angeles Galaxy is, amely a San José Earthquakes vendéglátójaként hozta a kötelezőt, és győzött 1-0-ra.

Nagy Dávid