Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: 100 millióért sem tudják elhozni a Spurs támadóját

A katalán sportnapilap, a találó nevű Sport számolt be arról, hogy az FC Barcelona hiába kopogtat a londoni Tottenham Hotspur „ajtaján”, bizony feleslegesen teszi ezt a La Liga idei bajnoka. Az angolok ugyanis nem akarják eladni Christian Eriksent.

eriksen001

Szinte hihetetlen, de tény: Christian Eriksen immár öt esztendeje szolgálja a Tottenhamet, de a komoly siker még mindig elkerüli a „Sarkantyúsokat”, illetve a dán középpályást. Igaz, a korábbi Ajax-tehetség immár a világ egyik legjobb támadó-középpályásának számít, és a mértékadó Transfermarkt.de is minimum 80 millió euróra becsüli az értékét.

Londoni szívfájdalom, hogy Eriksen szerződése „csak” 2020 nyaráig érvényes a klubbal, és bár szeretnék marasztalni, egyelőre nem sikerült megállapodásra jutni vele. Állítólag a Spurs legalább 2023-ig hosszabbítana a dán válogatott csapatkapitányával, aki valójában sosem titkolta, hogy álmai netovábbja lenne egyszer az FC Barcelonában játszania. A pletykák szerint Eriksen maradásra bírhatja a tény, hogy szeretett edzője, Mauricio Pochettino továbbra is a Spurs-nél marad egészen 2023-ig. Ez az állandóság pedig csábító lehet a gülerős karmester számára, még ha a híres Barca is vetette ki rá a hálóját.

Katalán sajtóhírek szerint pedig a „Blaugranas” komolyan szeretné magához édesgetni Eriksent, lévén akár 100 millió eurót is megadnának érte a Tottenhamnek.

Balogh József