Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alapos vérfrissítés Zalaegerszegen – hivatalos

Egy nappal a bennmaradás kiharcolása után drasztikus lépést jelentett be a korábbi bajnokcsapat vezetősége.

KAT8870-1-900x600

 

A házi gólkirály Vernes Ricsárd (kékben) is a távozók között található.

Győzelemmel biztosította NB II-ben maradását a zalai klub, amely ezt követően több labdarúgót és a teljes szakmai stábot is elbocsátották. Nagy reményekkel indult harcba még nyáron a Zalaegerszeg, amely jó képességű labdarúgók mellett a szakmai munkát irányítókat is lecserélte. Akkor érkezett a klubhoz Horváth Károly Siófokról, Artner Tamás vezetőedző is tavaly nyáron ült le a ZTE kispadjára, ehhez képest a klub várakozáson alul szerepelt, hiszen nem titkolt cél volt, hogy harcban legyen a feljutásért, ehhez a körülmények is adottak voltak, ám a gyenge szereplés miatt csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy NB II-es marad a klub.

Hétfőn pedig döntött a vezetőség, nem marad következmények nélkül a lejtmenet. Ennek pedig a szakmai stáb mellett hat játékos is áldozatául esett. A hivatalos közösségi oldalon adta közre a zalai egyesület, hogy Horváth Károly szakmai igazgató, Artner Tamás vezetőedző, Székely Tibor edző és Házi László kapusedző is távozik. Rajtuk kívül hat labdarúgó is mehet, amerre lát. A jobbak közé tartozott a korábbi kispesti Vernes Richárd, ám nem tart rá igényt a kék-fehér klub, míg Szappanos Péter, Patvaros Zsolt, Jelena Richárd, Fodor Ákos és Lencsés Balázs is a távozók között van.

Tárgyalás alatt van a folytatás kérdése Forgács Andrással, Polényi Gáborral, Króner Martinnal és Paudits Patrikkal. Nagy Gábort szabadlistára tették, így, ha megfelelő ajánlat érkezik, távozhat. Balázs Zsolttal és Nagy Tamással is egyeztetnek még. Előbbi kölcsönben szerepelt az együttesnél, amely a következő idényben jobbára saját utánpótlására épít, hiszen felkerült az U19-es csapatból Vass György, Szabó Patrik, Horváth Dániel, Jóna Bálint, Péntek Botond, Horváth Marcell, valamint Horváth Leonárd. A jelenlegi keretből Kovács Zoltán és Szemerédi Norbert kapusok, Macher Dávid, Devecseri Szilárd, Hudák Martin, Bedi Bence, Babati Benjámin, Fujsz Richárd, Kovács Ádám, Ekker Milán, Horváth Krisztofer, illetve Szökrönyös Dániel is marad a klubnál.

~GS~