Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2018: Nem mindenki örül Neuer visszatérésének a németeknél!

Egyesek szerint nem a legjobb a hangulat a német válogatott táborában a világbajnokság előtt. Nem elég, hogy a Nationalelf legutóbbi felkészülési találkozóját is elveszítette, Manuel Neuer visszatérése, és egyből első számú kapussá megtétele is kissé megosztó.

(Kép: marca.com)

A Bayern kapusa kétségkívül a világ egyik, ha ne ma legjobb hálóőre. Viszont egészen pontosan 259 nap után játszott hivatalos mérkőzésen, mindezt úgy, hogy vészesen közeleg a világbajnokság rajtja. Joachim Löw szövetségi kapitány kétségtelen bízik Neuer-ben, ahogy a csapattársak és a német szurkolók sem tehetnek másképp. Ellenben van valaki, aki lehet rászolgált volna arra, hogy a vb-n megkapja a lehetőséget: Ő Marc-André ter Stegen.

A Barca egész szezonban remekül védő hálóőre el is mondta, hogy kissé csalódott a kapitány döntése miatt, ugyanakkor mindent meg fog tenni ‘másodhegedűsként’ is Németország sikeréért.

“Nem tagadom, kissé csalódott voltam amikor a kapitány bejelentette a döntését. Úgy gondolom, amikor a legmagasabb szinten tudsz teljesíteni huzamosabb időn át, akkor ez egy olyan szituáció, amely kissé letöri az embert. Ettől függetlenül, készen állok, és segíteni fogom Neuert” – Idézi ter Stegen reakcióját a Marca Löw azon kijelentésére, hogy a világbajnokság előtti utolsó, Oroszország elleni felkészülési találkozón Neuer kezd a kapuban.

Mint ismert a németek a vb-n az F-csoportba kerültek Mexikóü, Svédország és Dél-Korea társaságában.