Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: De Geának nem kell tovább “szégyenkeznie”!

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a csoportkör harmadik fordulója előtt egyetlen olyan hálóőr volt, akinek nem szerepelt a neve mellett egy védés sem. A B-csoport lezárultával mindez már a múlté!

A nagy pillanat (Kép: as.com)

David de Gea ugyanis bemutatott egy védést Marokkó ellen, amikor Khalid Boutaib-et akadályozta meg az első félidőben abban, hogy megszerezze második találatát.

De Geának egyébként nem ez élete tornája eddig, hiszen ki ne emlékezne bődületes hibájára a Portugália elleni találkozón?! A Manchester United kapusa amellett, hogy utolérte a “kapussors”, egyes szakvélemények szerint kevésbé tűnik magabiztosnak, mint az MU kapujában. Persze egy klasszis, mint amilyen de Gea is, attól klasszis, hogy amikor arra a legnagyobb szükség lesz, előrukkol majd egy parádéval!

A ‘de Gea-statisztikán’ felbuzdulva, egyébként érdekesség, hogy a FIFA hivatalos adatai szerint a tornán eddig lehetőséget kapó 35 hálóőr közül a mexikóiak bravúrkapusa Guillermo Ochoa a leginkább foglalkoztatott hálóőr, 14 védéssel.

Azzal pedig, hogy minden kapura tartó lövést hárítani tudott, csupán két kapus név szerint Fernando Muslera (Uruguay) valamint Daniel Subasic (Horvátország) büszkélkedhet. Előbbi 7, utóbbi 5 védésnél jár.