Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Messiék búcsúzhatnak a tornától – előzetes

Az oroszországi világbajnokság 13. játéknapján eldől, hogy kik jutnak tovább és hányadik helyen a C- és a D-csoportból. Messiék nagy bajban vannak, csak a győzelem elfogadható a számukra, a franciáknak pedig nem szabad kikapnia a dánok ellen, hogy biztosan az első helyen jussanak be a legjobb tizenhat közé. Az ausztrálok biztosan bele szeretnének szólni ebbe , hiszen nekik is megvan még az esély arra, hogy ott legyenek a nyolcaddöntőben, ahogy Izlandnak is, bár nekik egy kiváló formában lévő Horvátországot kellene legyőzniük. 

Dánia – Franciaország (16:00)

A csoport első helyéért folyik majd a csata Dánia és Franciaország között, ám az északiaknak hátrafelé is kell tekintgetniük, hiszen Ausztrália akár megelőzheti őket. A franciák mindkét meccsüket megnyerték eddig, ám nem volt a játékuk túlságosan meggyőző, igaz, a csoportkörben a továbbjutás a legfontosabb, az pedig már megvan nekik, a kérdés csak az, hogy melyik helyen. A dánoknak semmiképp sem szabad kikapniuk, de akár egy döntetlen is elég nekik ahhoz, hogy ott legyenek a legjobb tizenhat között. 1998-ban a franciák épp a dánokat legyőzve kerültek be az egyenes kieséses szakaszba.

Várható kezdők: 

Dánia: Schmeichel; Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen; Schone, Delaney, Eriksen; Cornelius, Braithwaite, Jorgensen.

Franciaország: Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez; Pogba, Kante, Tolisso; Fekir, Griezmann, Lemar

Képtalálat a következőre: „australia peru”

Ausztrália – Peru (16:00)

Ausztrália szépen tartotta a lépést a franciákkal és a dánokkal is, most pedig a már biztos kieső Perut kell legyőzniük. Ha nyernek, és Dánia kikap, akkor azonos pontszámmal állnának a második helyen, ám jobb gólkülönbséggel továbbjuthatnak a nyolcaddöntőbe. Peru 36 év után tért vissza a világbajnokságra, és szépen is játszottak, de eredménytelenül, így ideje korán búcsúzniuk kell. Azonban biztos, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy legalább egy pontot elcsenjenek az ausztráloktól, így nem lesz könnyű dolga Jedinek csapatának.

Várható kezdők: 

Ausztrália: Ryan, Behich, Milligan, Sainsbury, Risdon, Mooy, Rogic, Jedinak, Kruse, Juric, Leckie

Peru: Gallese; Advincula, Christian Ramos, Santamaria,Trauco; Tapia, Yotun; Carrillo, Cueva, Flores; Guerrero

Képtalálat a következőre: „nigeria argentina”

Nigéria – Argentína (20:00)

Nagy tétje van a Nigéria – Argentína találkozónak, hiszen mindkét csapatnak a továbbjutás a tét. Messiéknek mindenképpen nyerniük kell, ha ott szeretnének lenni az egyenes kieséses szakaszban, illetve jó lehet a döntetlen is, ha Izland legyőzné a horvátokat. Nigéria egy győzelemmel áll most a második helyen, és ha nyernek, akkor a nyolcaddöntőben találhatnák magukat, de egy döntetlen is elég lenne nekik ehhez. Argentína eddig négyszer találkozott az afrikaiakkal, és mind a négy alkalommal le is győzték őket. Nigéria azonban nagyon magabiztos játékot mutatott Izland ellen, miután megszerezték az első góljukat, így Messiéknek nagyon nehéz dolga lesz, főleg, hogy eddig egyáltalán nem remekeltek.

Várható kezdők: 

Nigéria: Uzoho; Omeruo, Ekong, Balogun; Ebuehi, Ndidi, Obi Mikel, Etebo, Moses; Iheanacho, Musa

Argentína: Armani; Salvio, Mercado, Otamendi,Tagliafico;Banega, Mascherano, Perez, Di Maria; Messi, Higuain.

Képtalálat a következőre: „iceland croatia”

Izland – Horvátország (20:00)

Horvátország eddig kiváló teljesítményt mutat, és két meccs alatt sikerült elintézniük a továbbjutást is. Az utolsó csoportmérkőzésükön azzal az Izlanddal találkoznak, akikkel egy csoportba kerültek a selejtezőben is, ám akkor alulmaradtak ellenük. Most bosszút állhatnak az elvett csoportelsőségért, és kiejthetik az első vb-s szigetországot a tornáról. A mostani első helyüket csak úgy veszíthetik el, ha kikapnak, és Nigéria legyőzi az argentinokat, és minimum rosszabb a gólkülönbségük. Izland szépen kitartott Messiék ellen, Nigéria ellen viszont összeomlottak, és biztosan nehéz mérkőzés vár rájuk, hiszen Modricék nagyon jó formában vannak. A továbbjutáshoz muszáj győzniük, de fontos, hogy a Nigéria – Argentína párharcon legalább döntetlen szülessen.

Várható kezdők: 

Izland: Halldorsson; Saevarsson, Arnason, Ragnar Sigurdson, Magnusson; Gunnarsson, Hallfredsson, Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Bjarnason; Finnbogason

Horvátország: Kalinic; Jedvaj, Corluka, Vida, Pivaric; Badelj, Kovacic, Bradaric; Pjaca, Kramaric, Perisic