Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hihetetlen! Magyar focista Kisvárdán?

Az utóbbi hetek igazolásait figyelembe véve, szenzációnak is számíthat, hogy Kisvárdán magyar focista szerződtetése merült fel. A nyári holtidényben eddig tíz külföldi írt alá az újonchoz. Figyelembe véve, hogy már eddig is nagyszámú “légiós kontingens” volt a városban, de magyar felmenőik révén nem külföldinek számítottak, meglepő, hogy magyar focistával bővülhet a keret. Ráadásul ő ismeri is a helyi viszonyokat, hiszen Csilus Tamás korábban is játszott már a városban.

Csilus egy évig már viselte az újonc mezét (kisvardafc.hu)

A brazil Anderson Pico, Felipe Luiz Ventura, Sassá a grúz Temur Partsvania, az ukrán Anton Shynder, Roman Karasyuk, Pavlo Ljukjancsuk a szerb Vuk Mitosevics, a görög Teodorisz Beriosz és a román Mihai Minca mind a nyáron kanyarította oda a nevét a kisvárdai szerződés aljára. A játékoskeretben eddig is több ukrán – magyar, horvát-magyar, szerb-magyar, brazil-magyar tartozott, s így jelenleg 19 “külföldi” edz Kondás Elemér irányítása alatt.

Csilus Tamás a napokban szakított a “nagy testvérrel”, hiszen eddig a Nyíregyháza focistája volt. A Spari ugyan jelenleg a másodosztályban szerepel, s a Kisvárda az élvonalbeli, de azért múltja alapján még nagyobb csapatnak tekinthető. Csilus a Fradiban nevelkedett, az élvonalban huszonkét alkalommal szerepelt (egyszer a Fradiban Pápán, míg huszonegyszer a Lombardban), a másodosztályban a Kisvárda mellett a Soroksár és a Nyíregyháza szerelését öltötte magára. A huszonhárom éves focista, nagy hasznára lehet az újoncnak, hiszen szívós futballját sokan szerették eddig is.

Endrődi Dávid