Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eladását kérte a Real Madrid középpályása

A Marca beszámolója szerint végérvényesen eldöntötte a Real Madrid középpályása, hogy távozni szeretne, és ennek érdekében személyes találkozót kért a klub frissiben kinevezett vezetőedzőjétől Julen Lopeteguitől. A labda innentől kezdve Florentino Pérezék térfelén pattog, hiszen a játékosnak 2021-ig érvényes szerződése van.

Mi mást szeretne egy futballista, mint játszani! Így van ezzel a horvátok vb-ezüstérmes középpályása Mateo Kovacic is, aki 24 esztendősen kilépne poszt riválisai árnyékából, így a távozás mellett döntött. A Marca korábban már lehozott egy vele készült interjút – “A probléma az, hogy egy fiatal játékosnak nehéz, ha nem adatik meg a folytonosság, enélkül sohasem leszek képes megmutatni a bennem rejlő potenciált. Persze, hogy nem vagyok boldog, amikor nem játszhatok. Nagyon élveztem a Madridban eltöltött három évet, csodálatos csapattársakkal, trófeák elhódításával, de ez nem elég a teljes boldogsághoz. A sikerekből nem tudtam kivenni úgy a részemet, ahogyan szerettem volna, ezért új kihívások elébe szeretnék nézni. Játszani akarok.”

Kovacic a mögöttünk álló szezonban 36 mérkőzésen jutott szóhoz, ezeken pedig 1823 percet töltött a pályán, ám a Casemiro-Kroos-Modric trió mögött többnyire kiegészítőembernek számított. A Real Madrid még 2015-ben igazolta le az Intertől 31 millió euró ellenében, azóta összességében 109 tétmeccsen kapott lehetőséget, melyet 3 góllal és 8 gólpasszal hálált meg.

A horvát játékos döntését közölte a Real Madrid vezetőedzőjével, s bízik abban, hogy Lopetegui, valamint a klubvezetés partner lesz a klubváltását illetően.

Elsődlegesen korábbi csapata az Inter érdeklődéséről lehetett hallani, de egyre inkább képbe kerül a Manchester City is, mint opció, kérdés, hogy utóbbinál vajon több lehetőség jutna-e neki. A pletykák tárháza azonban igen tág, a Juventus és a Liverpool mellett a honfitárs Niko Kovac által átvett Bayern München nevével is összeboronálták már a fiatal horvátot.