Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ICC: a Liverpool nyerte az angol szuperrangadót

A két talán legjobb formában lévő angol együttes találkozott magyar idő szerint ma éjszakai New Jerseyben. Az International Champions Cupnak hála a nyár közepén sem maradunk a sztárcsapatok összecsapásai nélkül.

A gigantikus helyi látványosság, a MetLife Stadiumban találkozott egymással a Manchester City és a Liverpool. Előbbi az angol bajnokság címvédője, míg utóbbi az egyik leghangosabb, eddig a legjobban erősíti trónkövetelője a Premier League-ben.

A City teljesen tartalékos csapattal, a korábbi elsőszámú kapussal, Claudio Bravoval és a több éves hajsza után megszerzett Riyad Mahrezzel a kezdőben állt ki. A ’Pool már egy jóval izmosabb tizeneggyel kezdett. Igaz, a „Vörösök” kapuját még mindig a sokat szapult Loris Karius védte, lévén Alisson még a pihenőjét tölti a világbajnokságot követően. A sztárok közül azonban Jürgen Klopp többet is bevetett, így az esélyes mindenképp a „vendégcsapat” volt.

Az első félidő gólnélküli döntetlennel zárult, az igazi pörgés csak a szünet után érkezett el. Pep Guardiola beállította Bernardo Silvat és Leroy Sanét, akik a rutinjukkal már egyből életet leheltek a bajnok játékába. Az 57. percben előbbi adta utóbbinak a gólpasszt, azzal vezetett a City. Az biztos, hogy a legnagyobb problémát az okozta a meccsen, hogy a nézőknek két sötétmezes csapatot kellett megkülönböztetnie egymástól a pályán. Ugyanis a ’Pool a szokásos vörösben, míg a manchesteriek sötétkék vendégszerelésükben játszottak.

Jürgen Klopp érezte a vesztüke,t így az utolsó félórára beküldte többek között Mohamed Salah-t, és Sadio Manét, akik egy-egy góljukkal végül kicsikarták a győzelmet a sokkal tartalékosabb City ellen.

ICC 2018
Manchester City – Liverpool 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Sané (57. perc), ill. Salah (63.), Mané (94.-büntetőből)

A meccs összefoglalója:
https://www.youtube.com/watch?v=a4UWahI61GI