Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: vereség után rúgták ki a Basel edzőjét – HIVATALOS

A sok negatív kritika, egyes szurkolói csoportok elégedetlensége, illetve a bajnoki címről való lecsúszás ellenére bizalmat szavaztak meg Raphael Wicky számára az FC Baselnél. Azonban tegnap kirúgásra került a fiatal vezetőedző, hála a rossz szezonkezdésnek.

Sok-sok évnyi hegemónia után a Young Boys lett tavasszal a svájci bajnokság aranyérmese, míg a címvédő Basel „csak” a második lett. Ez az eredmény természetesen csalódásnak számított, ám a bázeliek még így is próbálkozhatnak a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutással, igaz, a selejtezőbe már a második fordulóban csatlakozniuk kellett.

Ebbe tört bele a korábbi Hamburg játékos Wicky bicskája, ugyanis 2-1-re kaptak ki a görög PAOK otthonában, és így nehéz helyzetből várják a hazai visszavágót. Persze rögtön tegyük hozzá, hogy ez a zakó egy másikkal párosul, lévén az elmúlt hétvégén elkezdődött a svájci bajnokság is, amelyet szintén vereséggel nyitottak, mégpedig a St. Gallen ellenében.

A Baselt egyelőre megbízott vezetőedzőként a klub korábbi közönségkedvenc gólvágója, Alex Frei irányítja majd, aki még Wickynél is rutintalanabb, és fiatalabb. Előbbi 39, utóbbi 41 esztendős.