Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Balotellit idézte a Juve duplázó csatára

Ahogy arról már beszámoltunk, vasárnap Olaszország U19-es csapata fordulatos meccsen, hosszabbításban vesztette el a korosztályos Európa-bajnokság döntőjét. A csapat hőse azonban egy nem akármilyen gesztussal vétette észre magát.

Kép: Juventus

Az egész torna egyik legértékesebb játékosa volt (már ha a pénzben kifejezett értéket nézzük) Moise Kean, a Juventus olasz válogatott gólvágója. A 18 éves csatár nevét sokan ismerhetik, hiszen az előző szezont a Hellas Veronánál töltötte kölcsönben és 4 gólig jutott – a Transfermarkt szerint ez idő alatt 2,5-ről 12 millió euróra növelte a piaci értékét, ami azóta is csak fokozódik. (a góllövőlistán végül csak harmadik lett a francia Gouirival holtversenyben, 4 góllal)

A Portugália elleni fináléban is kulcsszerep jutott neki. Habár a kezdőben nem kapott helyet, a 46. percben csereként mégis pályára lépett és percekkel később visszahozta a meccsbe csapatát. A portugálok két gólos előnyben voltak, amikor is Kean előbb a 75., majd a 76. percben is betalált – így pedig 2-2 után jöhetett a hosszabbítás. A második gólt követően azonban érdemes megfigyelni a gólörömöt. A színesbőrű támadó levetette a mezét és Mario Balotellit idézve feszített a közönségnek, minden bizonnyal így emlékezve meg a Nice szebb napokat is látott játékosáról.

A mérkőzés összefoglalója Itt tekinthető meg.

Kép: Twitter