Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fiatalok hagyták el a Haladást

Mióta Michal Hipp lett a Haladás vezetőedzője, az addigra rendre két-három fiatal focistát bevető szombathelyi csapat inkább külföldieket és idősebbeket játszat. Már korábban is többen elhagyták a Haladás gárdáját, most pedig újabb két ifjú sorsa dőlt el. Kiss Bence, Tóth Martin és Dombi Gergő is új csapatot talált magának.

Kiss Tamás után újabb fiatalok távoztak (haladas.hu)

Kiss Tamás végleg megszerezte a Puskás Akadémia, de rajta kívül is voltak tehetséges fiatalok a Haladás felnőtt csapatában. Az előző években a Sopron csapatával működött együtt a Haladás, s rendre öt-hat fiatal játékost kölcsönöztek ki a hűség városába. Az SVSE csődje után, értelemszerűen már nem irányítanak át több ifjút, így új megoldást kellett keresni. Az már korábban eldőlt, hogy Tóth Dávid Kaposvárra, Szőke Dániel Nagykanizsára, Medgyes Zoltán Siófokra, Tóth Máté pedig Mezőkövesdre kerül az idei bajnokságra. Most újabb három ifjú sorsa dőlt el, közülük hétvégén már ketten is új csapatuk kispadján foglaltak helyet.

Kiss Bence a mostani idényt Kazincbarcikán tölti, az MLSZ adatbankja szerint kölcsönben. A középpályás korábban 26 NB I-es meccsen viselte a Haladás mezét. Az 1999-ben született játékos, hétvégén a Kazincbarcika nyíregyházi vendégjátéka alkalmával már új csapatának a kispadján ült, de pályára nem lépett.

Szintén új klubhoz került Tóth Martin, aki az előző három idényt is kölcsönben töltötte. Előbb a Sopron, majd a Dorog, végül ismét az SVSE kölcsönözte ki. Most a Siófok lett a focista kenyéradója, szintén kölcsönben. Ő az NB I-ben még nem játszott.

Dombi Gergő két évvel ezelőtt mutatkozott be a Haladás felnőtt csapatában, majd hét meccsen játszott is az élvonalban. Egy sérülés miatt hosszabb kihagyásra kényszerült, az előző idényben az U19-es bajnokságban játszott. Most Szekszárdra került, a harmadosztályú klub hivatalos oldalán jelentette be, de azt nem írták, hogy kölcsönbe vagy végleg.