Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a Portland ásza elhagyja a klubot

Az MLS-ben, vagyis észak-amerikai profiligában szereplő Portland Timbers együttesét már nem erősíti tovább a klub egyik nagyszerű gólvágója!

A Portland Timbers gólrekordere tovább áll (forrás: goal.com)

Az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában szereplő Portland Timbers egyik legjobbja hagyja el a klubot. A félig-meddig ligában belül váltó 27 esztendős nigériai Fanendo Adi 154 találkozón öltötte magára a portlandi klub mezét a drukkerek nagy-nagy örömére, és ezen alkalmakkor összesen 54 gólt szerzett, és lett a klub minden idők legeredményesebb labdarúgója! Az afrikai játékos a jelenleg másodosztályban szereplő, ám jövőre az MLS-ben debütáló FC Cincinnati csapatához írt alá, a Transfermarkt információ szerint pedig 725 ezer eurónak megfelelő összeget fizetett érte az új klubja.

A mostani bajnoki idényben 14 meccsen 3 gólt szerző és 2 gólpasszt kiosztó Adi a Portland színeiben 2015-ben meg is nyerte az MLS-t, ahol a csapatot 2014 nyara óta erősíti teljes értékűen, hiszen korábban már volt kölcsönben a Timbers játékosa. A dán fővárosi FC København labdarúgója volt mielőtt az USA-ba igazolt, és pár BL-mérkőzésen is szerepelt, sőt még a szlovák bajnokságban szereplő Trencsén csapatában is szerepelt korábban a gólerős támadó!

Adi új klubja, a Cincinnati jelenleg az élen áll a második ligában (USL), melyet 19 bajnokit követően 44 ponttal vezet a második, eddig 38 pontot elérő Lousville előtt. A Cincinnati ezzel együtt már 9 bajnoki óta veretlen, és ezek közül csupán 2-szer játszott döntetlent! Tavaly a US Open-kupában egészen az elődöntőig menetelt a csapat, ahol az első félidőt követően vezetett is 1-0-ra az élvonalbeli New York Red Bulls ellen, majd nagy küzdelemben alulmaradt 3-2-re elveszítve azt a találkozót.