Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: török sztárcsapathoz igazolhat a belga támadó

Ugyan még mindig csak huszonhárom esztendős, de egyre inkább úgy fest, hogy erősen megrekedt a pályafutása a Liverpool belga válogatott csatárának, Divock Originek. A kenyai származású játékosra a „Vörösök” nem igazán számítanak, így könnyen lehet, hogy hamarosan végleg távozik az Anfieldről.

Divock Origi a francia Lille-nél nevelkedett, ám már 2014 óta a Liverpoolnál edződik. Azóta igazán nagy feltűnést a 2016-os Európa-bajnokságon keltett, és akkoriban bizony a kontinens legtehetségesebb támadói között emlegették őt. Ám a liverpooli évek nem igazán segítették elő a fejlődését. Sőt, az elmúlt szezont a gyengécske Wolfsburgnál töltötte kölcsönben, és bár nem volt túl termelékeny, az osztályozón egy-egy góljával és gólpasszával oroszlánrészt vállalt a „Farkasok” bennmaradásában.

Origi mostanság a Liverpoollal edz, de valószínű, hogy ezt az idényt sem az angol klubnál fogja tölteni. Állítólag a török Fenerbahce francia sportigazgatója, Damien Comolli a hétvégén Angliába utazik, és igyekszik meggyőzni Origit, hogy próbálja ki magát a Süperligben. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy szintén kölcsönvételről, vagy akár végleges megoldásról lenne szó. Az biztos, hogy a Fener számára fontos a gyors erősítés, lévén az isztambuli együttes pár nap múlva a portugál Benficaval játszik Bajnokok Ligája selejtezőt.

Origi szerződése jövő nyárig érvényes a ’Pollal, és nagyon csodálkoznánk, ha a Fener 15 millió eurónál olcsóbban megvásárolhatná.