Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: nagyszerű rangadón ikszelt az Atlanta a címvédő ellen! – videóval

Tegnap késő este vette kezdetét az MLS hétvégi fordulója, melynek részeként az észak-amerikai profiligában magyar idő szerint ma hajnalban még további 9 mérkőzést is megrendeztek a tegnap esti Atlanta United – Toronto FC rangadót követően. Pályán voltak a liga magyarjai is, több mérkőzésen pedig bőven hullottak a gólok, ahogyan a piros lapok is!

Martinez volt megint az Atlanta ásza – a venezuelai gólvágó már 26 találatnál tart ebben a bajnoki idényben, a liga rekord pedig 27 gól! (forrás: twitter.com/ATLUTD)

Magyar idő szerint tegnap késő este az Atlanta United – Toronto FC találkozóval indult az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga hétvégi fordulója. A rangadó nagy izgalmakat hozott, és végül pontosztozkodást. Pedig az első játékrészt követően még a címvédő kanadai klubnál volt az előny Giovinco hosszabbításban szerzett találatának köszönhetően (1-0), majd a szünetet követően elég hamar, büntetőből egyenlített az atlantai csapat gólvágója, Josef Martinez (1-1)! Ezután a vezetést is megszerezte az ellenfelére nagy nyomást helyező Atlanta, és Martinez újból eredményes volt, immár a 67. percben, amikor Villalba jó beadását a venezuelai gólzsák nagyszerű csukafejese követte! Ezzel Martinez megszerezte 26. gólját a liga mostani idényében, az eddigi rekord pedig 27 találat (2-1)! Ám hiába fordított az Atlanta, és tűnt úgy, hogy le is győzi a címvédőt, ez nem jött össze! A hajrában Giovinco a felső lécet találta el, majd az egyenlítést is összejött! A négyperces hosszabbítás első percében Giovinco jó passza után Osorio tette be jól a labdát a kapu előterébe, ahol Ricketts bevetődve sodorta be a labdát a kapuba (2-2)! A lefújást követően elszabadultak a pályán az indulatok, a játékvezető a Toronto játékosának, Mavingának egy piros lapot is kiosztott! Az Atlanta annak ellenére, hogy csupán egy pontot tartott otthon, nagyszerűen focizott, és 22(!) próbálkozásából 7 talált kaput, míg a torontói gárda 5 lövéséből 2 ment kapura, és mindkettő gól is lett. Ezzel az eredménnyel mindkét csapat immár öt mérkőzés óta veretlen.

Atlanta United – Toronto FC • 2-2 (0-1)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 45.191 néző
Gólszerzők: Martinez (52. – büntetőből; 67.), ill. Giovinco (45+1.), Ricketts (90+1.)
Kiállítás: – , ill. Mavinga (90+5.)


Hajnalban folytatódott a meccsek sora, vagyis igazából akkor kezdődött el, ugyanis további 9 találkozót bonyolítottak le, ezek közül 3-at magyar részvétellel! Időrendben először – épp a fenti meccs után elsőként – következett Stieber Zoltán csapatának mérkőzése, vagyis a DC United lépett pályára, méghozzá Kanadában, a Montreal Impact vendégeként. Stieber ezúttal is a kezdőben volt, ám a 67. percben lecserélték, klubja pedig 1-1-es döntetlent játszott. Már a hazaiak az elején, az 5. minutumban előnyt szereztek Mancosu révén (1-0), az egalizálást pedig a vendégek Acosta passza után Asad révén hozták össze a 70. percben (1-1)! Döntetlenjével már 4 meccs óta nyeretlen a Montreal, míg a washingtoni DC United 2 találkozó óta veretlen a mostani bajnokijával együtt.

Montreal Impact – DC United • 1-1 (1-0)
Helyszín: Stade Saputo, Montreal – 19.152 néző
Gólszerzők: Mancosu (5.), ill. Asad (70.)


Németh Krisztián klubja, a New England Revolution is idegenben szerepelt, és játszott gólgazdag döntetlent az Orlando City otthonában, melyet a magyar játékos a kispadról nézhetett végig. A találkozó 3-3-as eredménnyel zárult, pedig az első félidőben 2-0-ra is vezetett már a vendég New England gárdája! A fordulatok ellenére úgy tűnt, 3-2-es sikert érhet el a vendég együttes, ám a hosszabbítás során Sutter pontot mentett! A legvégén a második és harmadik hazai gólnál gólpasszt jegyző Yotun piros lapot kapott, de ezt a mérkőzést ez a döntés már nem befolyásolta.

Orlando City – New England Revolution • 3-3 (1-2)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 23.879 néző
Gólszerzők: Dwyer (45.), Tarek (71.), Sutter (90+3.), ill. Agudelo (7.), Penilla (18.), Bunbury (76.)
Kiállítás: Yotun (90+8.), ill.


Sallói Dániel klubja, a Sporting Kansas City is idegenben szerepelt, méghozzá a texasi Houston Dynamo otthonában. A fiatal magyar támadó végigjátszotta az összecsapást, melyen egy gól döntött a vendégek javára! A hazaiak már korán emberhátrányba kerültek, ám túl hamar nem tudott betalálni a kansasi klub, Rubio viszont a 74. percben csak eldöntötte a meccset (0-1)! A hosszabbításba még két hazai játékost állított ki a játékvezető! Ezzel zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a Houston Dynamo, míg a Sporting Kansas City zsinórban három vereséget követően tudott újból nyerni.

Houston Dynamo – Sporting Kansas City • 0-1 (0-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 14.675 néző
Gólszerzők: – , ill. Rubio (74.)
Kiállítás: Fuenmayor (14.), Ceren (90+4.), Elis (90.+8.)


Nikolics Nemanja ezúttal a közelgő US Open-kupa elődöntő miatt nem kapott helyet a Chicago Fire színeiben, amely idegenben szerepelt, házigazdája pedig a Real Salt Lake csapata volt. A hazaiak mellett szólt a papírforma, akik az első félidő hosszabbításának 3. percében Kreilach révén előnybe kerültek (1-0)! A szünet után Paunovic mester pályára küldte a világbajnok Schweinsteigert, akinek több se kellett, a 48. percben már egyenlített is (1-1)! Ám Kreilach a 75. minutumban is betalált, ez pedig végső találatnak bizonyult a meccsen, melyet ezzel a hazaiak nyertek meg (2-1)! A Real Salt Lake ezzel immár 3 meccs óta veretlen, míg a Chicago Fire 3 meccs óta nyeretlen.

Real Salt Lake – Chicago Fire • 2-1 (1-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 19.817 néző
Gólszerzők: Kreilach (45+3., 75.), ill. Schweinsteiger (48.)

 


A texasi FC Dallas hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget a San José Earthquakes csapatától. A vendégek hamar bekezdtek, ám Vako 19. percben szerzett találatára (0-1) szinte azonnal jött a válasz, ugyanis az egykori Fradi játékos Lamah a 23. minutumban egyenlített (1-1)! A fordulást követően Hyka elég hamar, már a 47. percben újból előnyt szerzett a vendégeknek (1-2), akik a 88. percben Wondolowski passzát követően Hyka duplázásával alakították ki a végeredményt (1-3)! A dallasi klub ezzel három veretlen meccs után kapott ki, míg a San José Earthquakes csapata megtörte a május óta tartó, 14(!) meccsen átívelő nyeretlenségi szériáját!

FC Dallas – San José Earthquakes • 1-3 (1-1)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 17.282 néző
Gólszerzők: Lamah (23.), ill. Vako (19., 88.), Hyka (47.)


A tavalyi döntős Seattle Sounders idegenben tudta begyűjteni a három pontot a Minnesota United otthonában. Pedig az első félidőt követően még Quintero 19. percben szerzett góljával vezettek a hazaiak, ám az elképesztő hajrában, a hosszabbítás 1. és 7. percében is betalált a Seattle! Előbb, a 91. percben Lodeiro büntetőből egalizált, majd a győzelmet a 97. minutumban Bruin találatával szerezték meg a vendégek! A tavalyi újonc Minnesota zsinórban második vereségét szenvedte el, míg a Seattle sorozatban negyedjére győzött, és hét meccse veretlen.

Minnesota United – Seattle Sounders • 1-2 (1-0)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 24.482 néző
Gólszerzők: Quintero (19.), ill. Lodeiro (90+1. – büntetőből), Bruin (90+7.)


A New York City a Vancouver Whitecaps csapatát fogadta a találkozó favoritjaként, ám mégsem tudott győzni a metropolisz csapata. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, a mérkőzés során pedig mindkét csapat vezetett egyszer-egyszer, ám pontot a hajrában a kanadai klub tudott menteni. Ezzel a New York City két meccs óta nem tud nyerni, míg a Vancouver legyőzőre nem talált már három találkozója.

New York City – Vancouver Whitecaps • 2-2 (1-1)
Helyszín: Yankee Stadium, Bronx – 20.802 néző
Gólszerzők: Medina (45+1.), Castellanos (46.), ill. Mezquida (22.), Hurtado (87.)


A Los Angeles Galaxy győzelmi reményekkel utazhatott Colorado-ba, ám a hazai pályán szereplő Rapids ellen még az ikszet sem tudták elérni Ibráék, akik ezzel 7 veretlen mérkőzést követően kaptak ki! Pedig az első félidő után vezettek is Alessandrini góljával, majd Acosta egalizált, a hajrában pedig Nicholson tartotta otthon a három pontot csapata számára! A Colorado viszonylag jó formába lendült, ugyanis a Rapids immár ezzel együtt a legutóbbi 4 meccse során nem kapott ki, 2-2 alkalommal nyert és játszott döntetlent.

Colorado Rapids – Los Angeles Galaxy • 2-1 (0-1)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park, Commerce City – 17.837 néző
Gólszerzők: Acosta (50.), Nicholson (90.), ill. Alessandrini (33.)


A hajnali meccsek sorát a Portland Timbers – Philadelphia Union találkozó zárta. A meccs esélyei a hazaiak voltak, a publikum viszont az első félidő során nem láthatott gólt egyik csapattól sem. A fordulást követően viszont hármat is, mindet hazai részről! Először, az 58. percben Valeri talált be büntetőből (1-0), majd Asprilla is büntetőből volt eredményes a 84. percben (2-0)! A végeredményt a 87. perben Guzman állította be, akinek az első gól szerzője, Valeri adta a gólpasszt (3-0)! A Portland zsinórban 3 meccse veretlen, míg a Philadelphia hullámzóbban teljesít, de viszonylag jó szezont fut eddig.

Portland Timbers – Philadelphia Union • 3-0 (0-0)
Helyszín: Providence Park, Portland
Gólszerzők: Valeri (58. – büntetőből), Asprilla (84. – büntetőből), Guzman (87.), ill.