Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Balajcza is befejezi

Idén nyáron sorban jelentik be a 90-es évek végi, 2000-es évek magyar focijának meghatározó szereplői. Most a hosszú éveket Újpesten eltöltő Balajcza Szabolcs jelentette be, hogy profi pályafutásának vége, s már csak a megyei első osztályban szereplő Hetes kapuját fogja őrizni a góloktól.

               Már csak a megyei bajnokságban nyújtózkodhat a kapus (www.nso.hu)

357 élvonalbeli meccsel a háta mögött döntött úgy a kapus, hogy szögre akasztja hivatásos kesztyűit. Balajcza az előző idény után hagyta el az Újpest csapatát, miután az utóbbi időben már nem számított rá Nebojsa Vignjevics vezetőedző. Már majdnem Győrbe igazolt, mikor végül a Siófok ajánlatát fogadta el. Balajcza így visszatért Somogyba, hiszen profi pályafutása Kaposváron indult. Idén nyáron meglepetésre távozott, ugyanis a vezetők nem marasztalták. (a szlovákiai Molnár Pétert igazolták le helyére a Pakstól) A kapus állítása szerint ekkor megkeresték pár helyről, de egyik sem számított komolynak, s ekkor döntött profi pályafutása lezárása mellett. 39 éves múlt júliusban, így nem lehet azt mondani, hogy korán, de talán egy-két szezon még lett volna benne. De hogyan került Hetesre? Erről vallott a sonline.hu weboldalnak.

“Nem hétköznapi történet, az tény. Az az igazság, hogy vannak ismerőseim, sőt, rokonaim is Hetesen. Július közepén hivatalos voltam egy esküvőre. Ott kezdtek győzködni, én pedig azt mondtam, hogy miért ne?”

Az egykor a válogatott keretébe is meghívott hálóőr, már be is mutatkozott tétmeccsen új csapatában, a Kadarkút ellen 2-0-ra megnyert Magyar Kupa megyei selejtezőmérkőzésen.

Balajcza nem csak a hetesi színekben véd a jövőben, hiszen emellett az Újpesti TE Akadémájának (nem az Újpest FC) az utánpótlás kapusedzője is egyben. Sőt tervei között egy magán kapusiskola beindítása is szerepel.

Mi mindenesetre sok sikert kívánunk neki a jövőben! A magyar foci egy újabb szimpatikus egyéniséget veszített.