Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

US Open-kupa: Nikolicsék a döntő kapujában estek ki! – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban játszották le a US Open-kupa elődöntőit, köztük magyar résztvevővel, ugyanis Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire a Philadelphia Union otthonában próbálta kiharcolni a fináléba jutást! Ez sajnos nem sikerült, így idén magyar játékos nélkül rendezik meg a sorozat döntőjét, míg a másik ágon elképesztő izgalmak közepette dőlt el második finalista sorsa!

A Philadelphia Nikolicsékat legyőzve harmadjára döntős! Burke (a kép előterében) duplázva járult hozzá csapata sikeréhez (forrás: twitter.com/opencup)

Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire a magyar gólvágóval a kezdőjében vágott neki a US Open-kupa elődöntőjének a szintén élvonalbeli, azaz MLS-ben szereplő Philadelphia Union otthonában. Az első játékrészben támadásépítés téren aktívabbak voltak a hazaiak, míg Nikolicséknál többet volt a labda, ám a szünetig nem született egyetlen gól sem.

A fordulást követően viszont túlzottan sokat nem kellett várni az első gólra. Az 59. minutumban a Philadelphia került előnybe Burke találatával (1-0)! Burke ráadásul a 77. percben másodjára is betalált, gólpasszok terén pedig ezzel Bedoya duplázott (2-0)! A Chicago számára a kegyelemdöfést Sapong vitte be, aki a 86. minutumban döntötte el végérvényesen a meccset (3-0)! A Fire a második játékrészben nem is találta el ellenfele kapuját, és hiába volt Nikolics is végig a pályán vendég részről, idén sajnos nem lesz magyar résztvevője a US Open-kupa fináléjának.

US Open-kupa, elődöntő
Philadelphia Union – Chicago Fire • 3-0 (0-0)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 7.934 néző
Gólszerzők: Burke (59., 77.), Sapong (86.), ill.


Drámai csatát követően a klub első kupadöntőbe jutását ünnepelhették a Houston játékosai! (forrás: twitter.com/opencup)

A másik elődöntőben szintén két élvonalbeli klub csapott össze a fináléba jutásért, ugyanis a Houston Dynamo ellenfele az MLS-újonc Los Angeles FC csapata volt!

A találkozón nagyon korán, már a 6. percben előnybe került a vendég kaliforniai együttes Rossi révén (0-1)! A válaszra sem kellett sokat várni, ugyanis a texasi csapat Wenger által egalizált a 12. minutumban (1-1)! Ráadásul a 25. percben már a hazaiak kerültek előnybe! Ekkor Manotas jutatta a kapuba Elis labdáját (2-1)! A hazaiak a fordítást követően a szünetig tudtak is őrizni a 2-1-es eredményt.

A hajrához közeledve jöttek az újabb gólok, és alakult ki ezzel egy elképesztően izgalmas végjáték! A 75. percben hazai részről Rodriguez talált be, így úgy tűnt, a Houston már a fináléban van (3-1)! Ám jött Rossi, aki kétszer is betalált még a végén, így az összességében triplázó játékos kiharcolta a hosszabbítást! A mesterhármast jegyző játékos a 78. percben szépített (3-2), majd a ráadás 5. minutumában egalizált (3-3)! Az őrületes hajrát, és 6 gólt hozó mérkőzésen jöhetett tehát a kétszer 15 perces hosszabbítás, ám ezalatt nem esett gól, így a tizenegyespárbaj döntött! Az pedig, ahogy az egész mérkőzés, a végletekig kiélezett volt, végül pedig a hazaiak 7-6-os sikerével zárult!

A két fináléba jutott klub közül a Houston először döntőzik a US Open-kupában, míg a Philadelphia harmadjára, ám az ezt megelőző két alkalom közül 2014-ben, és 2015-ben sem tudott diadalmaskodni az ezúttal Nikolicsékat felülmúló klub. A sorozat idei fináléját szeptember végén rendezik meg a Houston otthonában.

Houston Dynamo – Los Angeles FC • 3-3 (2-1), büntetőkkel: 7-6
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 7.581 néző
Gólszerzők: Wenger (12.), Manotas (25.), Rodriguez (75.), ill. Rossi (6., 78., 90+5.)

https://youtu.be/9hPcj3i5iqo