Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero triplájával gálázott Guardiola Cityje! – videóval

A Premier League második fordulójának vasárnapi játéknapján a címvédő Manchester City együttese hazai közönség előtt is bemutatkozott az új idény során. Guardiola együttesének ellenfele a Huddersfield volt az Etihadban.

Az első fordulóban az Arsenal otthonában aratott győzelmét követően hazai közönsége előtt is bemutatkozott az új idényben a címvédő Manchester City. Pep Guardiolának a hétközben egy rossz hírrel kellett szembesülnie az előző szezonban a csapat egyik húzóembere Kevin De Bruyne sérülés miatt három hónapra kidőlt. Ahogyan az várható volt a City már az első perctől kezdve uralni fogja a mérkőzés és komoly nyomás alá helyezi a vendégek kapuját. Így is történt az első komoly manchesteri lehetőség a 9.percben adódott Gabriel Jesus előtt, az ifjú brazil támadó lövését Hamer könnyedén hárította. Az első negyedóra végén a vendégek védelme nem volt a helyzet magaslatán és Mendy kis híján ki is használta a Huddersfiel védőinek megingását, de a francia védő lövése elkerülte a kapu jobb oldalát. Az egyre erősödő hazai nyomás a 25.percben meg is hozta az eredményét, ami nem egy szokványos támadásnak volt mondható ugyanis Agüerót a City hálóőre Ederson hozta kihagyhatatlan helyzetbe zseniális meglátása után, az argentin pedig remekel reagált látva a kint álló kapust és a hálóba emelte e manchesteriek első gólját. Öt perccel később Agüero duplázhatott volna, de közvetlen közelről a kapu jobb oldala mellé fejelt. A 31.percben a City másik támadója Gabriel Jesus is betalált. Négy perccel később Hamer bakiját követően nem tudta birtokba venni a játékszert és Agüero köszönte szépen és a hálóba gurított megszerezve csapata harmadik és önmaga második találatát. Az első játékrész hajrájában a vendégek egy óriási bedobást követően Stankovic révén szépítettek.

Fordulást követően a vendégek mestere David Wagner nem volt elégedett csapata első félidőben mutatott játékával, a második játékrészt rögtön egy cserével indította és Sabiri helyére Depoitre állt be. A hazaiak azonban szinte első lehetőségükből újabb gólt szereztek a második játékrész elején. David Silva ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a napokban a spanyol  válogatottól visszavonuló középpályás pedig tanári módon csavart a sorfal felett a kapu bal felső sarkába. A találkozó 57.percében Sergio Agüero nagyon közel volt a mesterhármashoz, lövése legnagyobb bánatára azonban a kapufán csattant, két perccel később pedig a kapu jobb oldala mellé lőtt az argentin. A 71.percben a manchesteriek támadója a nagy kedvvel játszót Sergio Agüero került újabb ziccerbe, de Hamer ezúttal is bravúros védést mutatott be. Negyedórával a vége előtt Benjamin Mendy centerezett középre, ami után Sergio Agüero szenzációs mozdulattal szerzett gólt. A City argentin támadója ezzel angliai karrierje kilencedik mesterhármasát szerezte, tőle többet csak Alan Shearer szerzett 11 alkalommal. A találkozó végeredményét egy szerencsétlen mozdulatot követően Kongolo állította be aki a saját kapujába jutatta a játékszert beállítva a 6-1-es végeredményt.

Manchester City – Huddersfield 6-1 (3-1)
Helyszín: Etihad Stadion, Manchester Vezette: Marriner
Gólszerzők: Agüero (25., 35., 75.), Gabriel Jesus (31.), D.Silva (48.), Kongolo (85., öngól) ill. Stankovic (43.)
Sárga lapok: Billing (51.), Schindler (69.)
Kiállítás: 

Man.City: Ederson – Laporte, Kompany, Stones – Mendy, D.Silva (Mahrez 64.), Gündogan (Foden 82.), B.Silva, Fernandinho – Agüero (Sané 76.), Gabriel Jesus. Vezetőedző: Guardiola

Huddersfield: Hamer – Smith, Stankovic, Schindler, Kongolo, Lowe – Hadergjonaj, Pritchard (Diakhaby 61.), Billing, Sabiri (Depoitre 46.) – Mounie (Sobhi 84.). Vezetőedző: Wagner

https://www.youtube.com/watch?v=nKZIC9DNM0s

Burnley – Watford 1-3 (1-1)
Helyszín: Turf Moor, Burnley Vezette: Tierney
Gólszerzők: Tarkowski (6.) ill. Gray (3.), Deeney (48.), Hughes (51.)

Képek: premierleague.com