Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC-ból erősíthet a Vidi

A székesfehérvári klubhoz közeli informátorunk szerint, jövő hét folyamán öt játékos szerződtetését jelentheti be a MOL Vidi FC. Egyikük a szlovák DAC háromszoros válogatott középhátvédje Lubomir Satka lehet.

fcdac.sk

Kovács Zoltán, és Marko Nikolics is arról beszélt a héten, hogy erősítésekre van szüksége a klubnak. Miután az idegenlégiósok száma korlátozott a magyar mezőnyben, így vagy pár külföldit elengednek, vagy magyar felmenőkkel rendelkező határon túli focistát szerződtetnek. Miután az sem érdekes a magyar felmenőkkel rendelkező játékosoknál, hogy esetleg játszottak hazájuk nemzeti csapatában, így akár válogatottak is jöhetnek. A legkönnyebb magyar felmenőket találni, a szlovák és román piacon. Ha kicsit is megvizsgálják jó eséllyel találnak majd Lubomir Satkánál is.

Satka a Dubnica együttesében nevelkedett, majd lecsapott rá a Newcastle United. 2012 nyarán került Angliába, az 1995-ben született középhátvéd, s 2017 januárjáig ott is maradt. Közben kölcsönben járt a York City-nél is. Ekkor a DAC hazacsábította a védőt, majd július elején szerződése lejárta után végleg megszerezte. 2020 nyaráig rendelkezik szerződéssel a dunaszerdahelyieknél. Az idei szezonban eddig öt bajnokin és négy El-selejtezőben lépett pályára, de az előző idényben is meghatározó játékosa volt klubjának.

A szlovák válogatottban 2018 márciusában mutatkozott be Thaiföld nemzeti csapata ellenében. Jan Kozak eleddig három alkalommal vetette be. Miután a Vidinél Vinicius, Juhász és Fiola vethető be középső védőként, így az ő szerződtetése indokolt. Ráadásul múltját végignézve még erősítésnek is tűnhet.

Lubomir Satka mellett további négy focista érkezhet jövő hét elején a fehérváriakhoz. Információink szerint Dzsudzsák Balázs nincs köztük, szerződtetésére kevés az esély.